30 augusti 2009

Lägger ut bilder och hoppas jag kan blogga till bilderna inatt på jobbet.. Vi har haft en kulig helg..




I lördags åkte jag och Ida till kungsmässan vid 10 tiden för att köpa present till Neo. Ida och Klara skulle på kalas kl 14. Så det blev lite tidig lunch så Klara skulle hinna sova innan. Ida ville inte så hon vilade till en film. Sedan var det kalas i två timmar. Efter det åkte vi hem och hämtade pappa och åkte till mormor för att träffa lite släktingar och grilla lite. Ida och Klara skulle sova över där.


Vi åt och pratade en stund sedan var Anders snäll och körde ut oss till Joel och Jenny där vi skulle äta kräftor och ha det trevligt.. Daniel och Linda som också bor i fjärås var där med. Vi tog en taxi hem tillsammans på natten.

Kräftfolket..

Så idag vid 10 tiden kom godingarna hem. Anders kom med dom. Han och Iris stannade en stund innan dom åkte till flyget med honom.
Hela dagen idag har vi varit lite trötta. Men en tur till coop med hela familjen blev det.
Nu sitter jag på jobbet och vi har haft full upp hela natten tills nu då det lugnat sig en lite.

29 augusti 2009

Uppe tidigt idag också är vi och idag har vi fullspäckat schema...

Fixa paket till Neo när affärerna öppnar..
Tejerna ska vara på kalas kl 14
Hem till Iris därefter och träffa lite släktingar och lämna tjejerna
Vi ska vara på kräftskiva i Anneberg kl 18 hos Joel och Jenny

Vi vaknar tidigt nu för tiden Klara vill inte sova mer än till 5.45 inte roligt men så är det.. Och det är väldigt svårt att inte få henne att somna tidigare än 19 så nu är det tidiga mornar som gäller..

Ida passar Klara åt mig

I går så bestämde vi oss för att åka buss in till kungsbacka och äta lunch med farfar,faster och kusiner. En väldigt god lunch men inte så lungn lite svårt kanske med 4 tjejer.


Efter maten skulle vi gå till lekplatsen och leka det blev inte så länge då det började regna..Jag gick till Daniels jobb för att hämta våran bil som han hade tagit till jobbet men vi skulle ta hem. Ida gick med Jonna hem dit vi också kom sedan.

När vi åkte hem senare på eftermiddagen skulle vi vägen om coop för att köpa kräftor vi ska ju på kräftskiva idag. Just när vi gick ur bilen kom det värsta regnet på länge...Men vi fick köpt kräftor och lite annat när jag skulle lyfta in påsen gick den sönder den var ju kass på grund av allt regn..

Väl hemma kom Måns och hans mamma över och lekte. När jag skulle göra mig iordning för min maskerad med jobbet så va Ida med dom ute en stund. Jag skulle inte klä ut mig det hade jag betämmt mig för sedan länge då jag inte kommmit på något att vara temat var artist...Svårt..

Men vid 17.45 kände jag nää jag mmåste nog klä ut mig...Så då var det mycket tankar och funderingar..vad har jag hemma m.m Tillslut kom D på att jag kunde vara Madonna.

27 augusti 2009

Liseberg och potta..

Vi har ju som sagt varit på liseberg idag men först måste jag berätta om Klara..

När vi kom hem så ville hon ha av sig alla kläder och blöja som vanligt. som vanligt brukar hon ockås vilja sitta på pottan men vi brukar inte lägga något större intresse i detta då det inte händer mycket..Men efter ett tag så gick hon in på toan med pottan och vi in efter en stund för att kolla och då hade hon gjort det NR2 och var i full gång med hela toa rullen för att torka..Vi berömnde väldigt mycket.

Ida med världens bäst morbror

Våran dag på Liseberg har varit toppen. Ida har haft åkband så hon har åkt mycket.. Till och med Flum Ride det var tufft gjort av henne. Klara har också åkt en del idag hon gillade det mycket.

Anders och Ida ska åka kaffe kopparna

Klara åker karusell

Farfars bilar Klara och jag åkte också


Klara i sagoslottet


Kuligt


Det finns massor av kort men jag har svårt att välja får bli imorgon.. Jag är trött.
Tack Anders för en super dag..

Liseberg..

Just nu sover tjejerna. Vi åt tidig lunch för att dom skulle hinna vila innan vå åker till liseberg. Hoppas nu det inte börjar regna på oss, och att det är lite folk så Ida kan åka mycket..

Anders och vi ska ta tåget in kvart över två. Liseberg öppnar inte förrän 15 nu när semestrarna är över..

I går tränade jag och Daniel på roddmaskinen efter barnen somnat lite mör i kroppen är jag allt. Men för första gången på 4 år väger jag under 60 kilo...

26 augusti 2009


Vi har många äpplen just nu..

När jag jobbat klart i morse så åkte jag hem för att sova gott jag var väldigt trött. Men först fick jag ringt Daniel som berättade att lämningen gick utmärkt idag också..

När jag vaknat så fick jag grejat lite hemma innan jag hämtade tjejerna vid halv 4 dom blev glada när vi sågs och kramades mycket. Nu är dom lediga tills på måndag. I morgon blir det Liseberg med morbror Anders.

När vi kom hem så blev det att laga middag, mormor och Anders tittade förbi och lekte med tjejerna en stund. Ikväll har vi försökt att hålla dom vakna lite längre så att dom kanske känner att dom är lediga. Dom sov båda 19.30..Bättre än igår iallafall.

Tjejernas första tidiga morgon på dagis..

När jag jobbat klart i morse var jag så nyfiken på hur allt hade gått hemma.. Daniel hade väckt Ida men hon blev inte nöjd och sa att jag ska sova många timmar till...

Men när D väl fått sagt att dom skulle till Dagis och att dom skulle få äta macka i cykelvagnen på väg dit gick det bra. Dom hade kommit dit 6:15 när Daniel skulle gå vinkade Klara till fröken som att hon skulle följa med pappa. Men det hade gått bra när han gick dom var först av alla barnen där...

Skönt att höra tyckte jag då jag somnade gott hemma när jag pratat med honom. Jag sov llite oroligt idag vet inte varför men det är så ibland. Men jag sov i två omgångar och gick upp vid 15 tiden. Iväg och hämtade tjejerna som hade haft en toppen dag.. Klara hade fått sova mellan 8:30-9 för att orka vara med och det hade funkat somnade ändå gott vid 12 tiden och sov sina två timmar.. Efter lunch som tydligen blev många saltgurkor idag...

Hemma blev det lek ute och sedan middag, efter detta kom farmor och farfar förbi och fikade. Nattningen kom snabbt sedan då Klara var helt slut vid 18:45 somnade hon. Ida var uppe lite längre.

Kvällen går väldigt snabbt när man hämtar på dagis klockan 16..

24 augusti 2009

Både Ida och Klara sprang in på dagis idag.. Ida plev presenterad för en tjej som haft sommarlov tills idag.. Hon är lika gammal som Ida och har varit ensam 3 årig tjej där ett tag så hon blev så glad att Ida skulle börja.

Jag åkte hem och tog en sväng till tippen och sedan blev det hem och sova det gick bra. När jag hämtade flickorna klockan tre så blev Klara jätte glad. Ida däremot var mindre nöjd. Som tur var hade jag fixat lek date med Neo så det kunde jag locka med. Fröken berättade att det var pytt i panna idag till lunch, Klara hade fått syn på rödbetorna så i henne fick dom ingen pytt bara rödbetor och det var MÅNGA tydligen...

Vi cyklade och lekte med Neo och Noha en stund sedan blev Klara hungrig inte så konstigt kanske med bara rödbetor i magen. Så hem och laga middag, pappa hade lite extra att göra på jobbet så han var hemma sent. Men som tur var kom farfar förbi och hjälpt med matning. Efter lek ute med Måns som även bjöd på glass idag nattade han även Klara som somnade på 1 sek...Ida somnade kort därefter..

Nu ska jag snart åka till jobbet så imorgon är det tjejernas första tidiga morgon.... 6:20 är tanken att dom ska vara där..

23 augusti 2009

Bilder från en rolig dag..

Idag har vi fixat hemma igen det finns att göra kan man säga..
Vi har klyvt ved, sågat ved, gösslat, fixat med gungan och ringar till Klara, klippt gräs, städat i hobby rummet och så har vi hunnit träna också, vi har nu en rodd maskin hemma i hobby rummet.

Ida har lekt med Jonna som kom hit efter lunch tjejerna har gjort allt möjligt, varit på lekplatsen, cyklat och lekt mamma, pappa barn det är väldigt roligt. Vi grejade en del när Jonna var här för dom lekte så bra. Men när jag var klar med gräset så ängnade vi dem lite tid. Jag tog alla tre och cyklade till en förskole lekplats som är väldigt trevlig det tyckte dom också.








Sedan lekte dom hemma i gungan och stegen som Daniel använt. När Jonna gick hem vid 17 tiden ville Ida följa med i bilen men det tyckte inte jag för då hade hon somnat i bilen.. Så hon och Klara fick se på tv en stund. När jag gick och titta till dom så sov Ida framför TV:n där fick jag för det..


Tre aktiva tjejer..


Jag är en kul prick..
Jag är en hejare på att klä ut mig..


Finns det inte riktiga djur så gosor hon med plast


I går började vi med att ta hand om grenar och annat som blev när vi gjorde gungan. Lite grenar blev det som vi kan elda med i vinter. När Klara sedan skulle sova efter lunch åkte Ida och pappa in till Kungsbacka för att återlämna Jonas bil som pappa tog hem
från jobbet i fredags en grå sportbil fräckt tyckte hon.

När Klara sedan sovit klart åkte vi in till dem för att hämta dem. Då vi upptäckt att det var kanottävling där Kungsbackariver blev det promenad hela familjen och en sväng på kungsmässan. Ida och pappa hade köpt lördagsgodis som hon bjöd lillasyster på. Hon biter av småbitar och ger till henne.

Eftermiddagen kom och vi åkte hem till familjen Gustavsson i Vallda där det blev lek och grill. Jag fick även kört moppe det var roligt det var ju ett par år sedan. Klara somnade vid åtta, när Sandra kom och sa att hon var trött vid tio tiden blev det hemfärd för oss. Men vad hjälper det att vara uppe länge med barnen upp tididgt ska dom ändå 07 var vi vakna hela högen..
Sandra och Ida leker med barbie

Klara och Emilia

22 augusti 2009

Inskolningens sista dag

Igår lämnade jag tjejerna klockan 7.30 på förskolan. Det var dax att prova att äta frukost. Lämningen gick utmärkt inte ett ljud tydligen. När jag lämnat dem åkte jag hem och tog det lungt.

Kvällen innan så hade våran oljepanna gått sönder så jag väntade på en kille från Votab som skulle komma och titta på den. Men innan dess han jag hämta bilen från servicen. Votab killen kom vid lunch och konstaterade att brännaren var kass... Tråkigt men vi fick låna en brännare tills vi fixat något annat.

Klockan 15 hämtade jag tjejerna, Jag möttes av en fröken som sa ni har helt underbara flickor. Känndes roligt att höra. Frukosten, lunchen, vilan och mellanmålet hade gått utmärkt.

Vi cyklade hem och lekte ute tills det var dax för middag och sedan fredagsmys med popcorn till barnpogrammen efter detta så var tjejerna så trötta.

20 augusti 2009

I går kväll hade vi besök av mormor en stund. Hon var här och lämnade en växt behöver ju några nu i huset..
När hon sedan åkte var hon snäll och körde in mig och Nettan "grannen" till kungsbacka vi bestämde i förra veckan att vi skulle gå på räkfrossan på rumpan bar..Vi kom dit och kände att vi var mer hungriga än så. Vi tog en cider där sedan gick vi till Esters där dom har grillbuffe varje onsdag så vi åt mycket god varm mat där.. Sedan tog vi bussen hem vid 23 tiden. En mycket trevlig kväll.

Så lite seg var jag allt i morse när Daniel gick till jobbet. Men vi var på förskolan kl 9 jag sa hej då och Klara och Ida vinkade sedan var det inte mer med det. Väl hemma så njöt jag av lugnet..Åkte sedan till Storgatan och åt lunch och efter det tvätt av bilen..Den ska på service i morgon lite roligare att lämna in en ren bil.

När jag hämtade tjejerna så berättade Malin att allt hade gått bra även idag..`Klara hade somnat på madrassen efter en kvart och sov fotfarande när jag kom. Ida hade varit väldigt nyfiken på att sova så hon hade undrat hela dagen när dom skulle vila.. Hon sov också en stund mest för att Klara skulle känna sig trygg.

Nu ikväll efter att Daniel kommit hem har han sågat lite grenar på vår stora björk. Ida har fått en gunga iden och då behövde det rensas lite det blev super..
Den nya gungan

Det är roligt tycker Ida (jag med)


Ida Måns och Klara äter goda maskar

19 augusti 2009

Vem ska passa er då??

I morse vid frukostbordet satt vi hela familjenoch pratade vi berättade för dom att både mamma och pappa skulle följ amed till förskolan idag för att prata med fröken men att vi sedan skulle åka och dom skulle stanna. Ida säger "vem ska passa er då??"

Vi lämnade som sagt tjejerna och åkte på lite olika ärenden som avslutatdes med lunch på Storgatan 1 med farfar, Sofi och Elsa..Man hinner väldigt mycket på två timmar när det inte är några smottingar med.

Vi hämtade flickorna och dom hade haft det super bra, att äta där gick bra det var första gången idag.

Klara vill ofta sitta på potta och toa men det är inte så ofta det blir resultat

18 augusti 2009

Härliga soliga tisdag

Idag har tjejerna varit själva på förskolan. Daniel lämnade dem och gick sedan hem till en jobbar kompis som bor nära förskolan och fikade. När han hämtade dem senare så hade allt gått så bra.

När dom sedan kom hem så åt vi lunch och sedan la sig Klara och Jag och Ida hade lite vila.. Det tar på krafteran att börja förskolan. Efter detta så åkte jag och storhandlade på Coop dit Roland kom och hjälpte till. Han var nog lite sällskapsjuk kan man säga. När vi kom tillbaka till fjärås var hela tomten full av barn Idas kompis Alice var på besök och grannarna var också där. Ida och Alice har väldigt roligt ihop.

Vid 17 tiden var båda tjejerna helt slut. Vi gick in och åt middag och efter det blev det barnpogram. Jag läste för Klara och sedan somnade hon med en gång. Ida och farfar läste ihop sedan somnade hon gott också.

Jag och Nettan hade ju bestämt att vi skulle gå rundan idag också så det var skorna på och ut och gå. När vi sedan sitter och pratar utanför kommer Daniel ut med Klara som sovit mycket oroligt sedan jag gick. Det är mycket för den lilla att börja på förskolan. Så nu sitter hon och jag här men nu ska hon gå och lägga sig igen.. Hoppas hon sover resten av natten nu..
I morgon lämna tjejerna på förskolan. Vi ska gå och fika och mysa och vara Karin och Daniel inte mamma och pappa..På Torsdag börjar Daniel jobba igen..

Ida vill ha många kompisar

Nu börjar skolor och dagis på allvar hemma i Fjärås det märks för semester firande grannar börjar komma hem och det är fler barn på gatan än tidigare.. Men dom är äldre än Ida. Men det tycker Ida inte spelar någon roll. När barnen går på vägen utanför oss och hon är på studsmattan ropar hon efter dem "jag heter IDA" "Jag heter IDA"...barnen hejar glatt på henne men dom tycker nog att hon är lite liten..

Tur är ju att Måns finns.. Dom leker en liten stund varje dag...

Nu ska jag gå hem och sova har haft en super lung natt igen.. Ida och Klara ska till förskolan idag. Daniel ska få gå hem en stund idag så dom ska vara där själva en stund.

16 augusti 2009

Söndags mix

Nu sitter jag på jobbet och här är super lungt jag är RÖd som det heter då ska man se till att alla får fika och kommer ut ur vak rummen m.m.. Men vi har få patienter och där av väldigt lungt inatt.

Innan idag så åkte vi från stugan tidigt, så jag skulle kunna få sova hemma innan jobbet. Ida ville inte med hem från stugan så hon stannade där och Sundins körde hem henne sedan.

När vi kom hem så började vi med lunchen och Thersa, Dea och William tittade förbi en kortis på väg ner mot skåne med W.

Efter lunch sov hela familjen till halv 3. Efeter detta tog jag tag i gräsklippning. En cykle tur tog vi också för att mäta min och Nettans promenad med Daniels mätare på cykeln..4.3 km var det.. Oj vad det blåste på bräckna idag.. När Ida kom hem tog vi det väldidgt lungt och gjorde inte mycket..

Kräfskiva..

På lördag morgon så var vårat mål att komma till stugan till lunch allt gick bra men vi fick vänta på diskmaskinen som vi inte ville lämna på när vi skulle sova borta över natten. Väl nere i stugan vid 11.45 tiden så var det ungsomelett med kantarell stuvning som skulle lagas, farmor gör en otroligt god sådan.

Men vi fick vänta ett tag på Sundins som var lite sena ner men sedan åts det. Ida skulle bara ha omelett Jonna skulle bara ha kantareller. Klara hade en inte äta dag så henne fick vi inte i mycket.. Daniel bara omelett vi andra åt allt utan att diskutera hur gott det var.

Restan av dagen lekte alla barn med varandra, vi mammor slappade väldigt mycket för det regnade ute och Daniel stog ute och högg i en stubbe i tränings syfte..

Vid 16:30 tiden fick barnen mat vi tänkte att de inte skulle vara så intresserade av kräftoran som vi skulle äta en timme senare..

Klara äter många godisar..


Ida blev inte så glad över att se djuren på bordet

När kräftorna ställdes på bordet så kom Ida och Jonna och satte sig Ida blev riktigt rädd för dem hon tyckte ögonen var läskiga. Men vi fick dom att smaka lite. Efter detta satte vi dem i soffan med godis och film så vi skulle kunna få äta lite ifred men det gick väl sådär.. Men det var väldigt väldigt goda kräftor och många.

Efter detta så var Ida väldigt lätt nattad medans Klara fick sig en 5 minuters sömn och blev sedan väckt. Och då var cirkusen igång.. Men vi fick 8 timmars sömn ändå tillslut.

15 augusti 2009

Rolig fredag...

Som dag 1 tycket tjejerna om besöket på förskolan igår också. När jag vaknat så åkte jag och Ida till Sofi,Jonna och Elsa och hälsade på en snabbis mycket uppskattat, dom leker så bra just nu tjejerna. Andledningen att det blev en sabbis var för att vi skulle träffa Hugo på lekplatsen. Det var ju längesedan dom lekte.
När vi var där så ringde Jenny Adams mamma och det blev bestämt att dom skulle komma hem till oss på grillning och lek.

Så en sväng förbi Coop innan vi åkte hem och Ida fick en mackaglass som hon kallar glassen för. När vi kom hem tog Daniel barnen så jag kunde börja med maten. Dom var över hos grannarna och lekte och åt körsbär.. Dom har väldigt många men det är en sur sort men Klara älskar dem.

Gott tycker Klara
När Adam med familj kom så var det mycket lek och god grillad mat. Vi var ute och plockade äpplen och gjorde en god paj också. Klockan 22 då dom åkte hem och Ida somnade på 1 sek hon var helt slut.. Inte kort där efter somnade jag på leka snabb tid.

Kompisarna hoppar

kan nog bli ett par pajer i år..

Jennys mage undrar vem som bor där inne den 16 september får vi veta..


Idag så bär det av till stugan för kräftskiva det ska bli så gott en och annna kantarell kanske jag kan få ätit också Roland och Birgitta plockade 7 liter igår....Dom har redan plockat mer än 10 liter iår tror jag...

14 augusti 2009

Första dagen på Måå förskola

I morse när jag kom hem från jobbet så var alla vakna och hade ätit frukost. Ida satt och såg på TV och Klara gick omkring Medans pappa D tog en dusch så tog jag på flickorna deras kläder och fixade med lite packning som skulle med extra kläder, stövlar ja det är ju en del när man ska böra på förskolan. Efter detta så cycklade dom iväg för 1 timmes inskolning och jag gick och la mig.

När jag vaknade vi 12 så var behov av att kissa och så var jag så nyfiken på hur det hade gått med inskolningen. Det hade gått super bra 1 timma blev till nästan 3. Dom gick hem när Klara gick och rykte i grinden ut från förskolan hon var trött och hungrig tydligen. Så inskolnings tiderna blev ändrade i morgon blir det 9.30-11.15.
När min nyfikenhet stillats så gick jag och la mig för att sova igen.

Tjejerna på väg till förskolan.
När jag vaknade så kom mormor på besök med namnsdags present till Klara (det var Klara i onsdags) en ny djurbok undra om det finns fler att få tag på hon har många nu.. Och hon älskar dem. Och båda tjejerna fick nya fina lakan til sina sängar också.. Mormor stannande och lekte att "vi ska gå till stranden" tyckte Ida. När mormor gick åt vi middag och sedan blev det lek hos grannarna tills det var dax att sova för två trötta tjejer.

Nu är jag på jobbet igen och vi har haft super mycket att göra men nu har det lugnat sig.. Vi får se vad som händer resten av natten.

13 augusti 2009

Jobbar och har lite rast...

Igår så var vi hos Daniels kusin Roger med familj i Gråbo dom har Lucas 5 år och lilla Lovisa som blir ett år i november. Ännu en liten bebis kommer i deras familj nästa år. Grattis. Daniel skulle hjälpa dom med elen till deras tvättmaskin som skulle flytta upp från källaren. Vi fikade och barnen lekte.

Sedan blev det stopp på både rusta och ikea. Lite saker behövs varje dag i vårat nya hem för att allt ska funka. Nu kan jag hänga tvätt inne också det är ju bra i detta regninga land....

Väl hemma igen blev det mat och sedan gick jag och vilade i källaren och barnen och Daniel gick över till grannarna. Jag fick sovit en stund skönt.

När jag vaknade så blev det kvällsmat och bad för flickorna idag är det ju dax för första dagen på dagis. Jag fick namnat kläder och packat lite extra kläder till att ha kvar på dagis. Lite tråkigt att inte få vara med men så är det ju.
Nu ska jag snart få gå hem och sova det ska bli skönt. Det har regnat väldigt mycket ute inatt...

11 augusti 2009

Falkenbergs utflykt

I morse vid 9 tiden satt vi i bilen på väg ner till Select i Falkenberg det är en möbelaffär som har bra priser och ännu fler soffor. Vi mötte upp farmor och farfar där vid 10 tiden alltid lättare att ha hjälp med barnen när det ska tittas. Uppe på ovanvåningen fanns den (hoppas vi) en 4 sitsig svängd soffa. Nu ska här bara mätas att det får plats vi ska ju ha två stycken. Men en ny brödburk blev det och Birgitta och Roland köpte sig en fräck hylla.

Efter detta så var vi väldigt hungriga så då blev det pizza i Falkenberg den var väldigt god både Ida och Klara åt mycket.




Men vi visste ju att Heberg har Hallands största EM möbler så dit skulle vi ju också så en affär till innan vi var helt slut. Vi köpte en hylla och Birgitta och Roland en matta så en lyckad dag i handling blev det.

Hyllan att förvara saker i och bag in boxen fick sin plats...


Vi skillde våra vägar här dom till stugan och vi till Kvibille. En fika med morfar blev det för Bodil jobbade i tygaffären. Men vi körde inom Getinge där affären är och sa hej och såg väldigt fina tyger som hon ska sy kläder till tjejerna av.

09 augusti 2009

Jobb helgen till ända..

På bion i fredags Ida satt still och åt popcorn och drack cola. Sofi och Jonna var också med.


Efter bion så packade Daniel, Ida och Klara sina väskor för en övernattning i Stugan. Jag körde ner dem och efter en fika så åkte jag hem igen för att vila lite innan jobbet.
Nu mer är det 3,6 mil till jobbet går på 25 minuter.

Natten var lugn och tur var väl det det va många som jag ville prata med eftersom jag inte sett dem på länge. Hem och sov till halv två tror jag tog det lungt hemma och körde sedan ner till stugan igen där middag och hämtning av familjen stog på schemat. Familjen hade haft det toppen med mycket lek, Jonna med familj hade kommit på lördagen så det hade blivit bad i sjön m.m.

Vi körde hem och nattade barnen sedan bar det av till jobbet igen för en lung natt fram till kl 05 då det hände en hel del. Tidigare på natten hade jag kört upp med två snitt mammor så jag fick se två små nyfödda tjejer.

Idag så har jag sovit medans Daniel och barnen har varit hos mats och Carina och badat i deras pool. Mycket nöjda tjejer kom hem på eftermiddagen men mycket trötta.




Ett kort från i sommras när vi var och hälsade på Kina i hennes stuga. Just den stugan var min farfars pappas stuga. Så Ida och Klara är den 5 generationen Ödmans som varit i stugan.

07 augusti 2009

Bio idag

Idag kl 14.00 ska vi gå och se nicke Nyfiken på bio. ida har pratat om detta länge med det har liksom aldrig passat. Måste ju vara en film som är lagom lång, rätt dag, ha någon som kan ha Klara m.m. Jag hade sagt att vi skulle gå en regning dag men jag fick veta att denna film skulle gå idag så blev det denna. Vi var ju pa strande hela dagen igår...
Ida har sakt att hon ska ha pop corn och cola när hon ser filmen. Hoppas hon orkar sittta still 80 minuter..

06 augusti 2009

Bloggar från Fjärås Blåklintsväg

Idag äntligen idag har vi fått internet. Jag har så många kort jag vill visa er vi får se vad det blir de närmsta dagarna.

Idag har vi varit på stranden med Sofi och barnen en jätte härlig dag. Vi har badat och solat och fikat hela dagen. Jag mamma Karin har bränt mig lite i solen. Den tar väldigt när man inte sitter still så mycket.
Senare på kvällen gick jag min promenad över Fjärås Bräcka med min "ny gammla" vän Nettan. Det är min granne som jag gick i gymnasiet ihop med. Vi bor rakt över varandra och hon har en son som heter Måns snart 3 år och Anton 9 år. Vi umsås en hel del. Klara älskar deras kanin snuffsan. På tal om det Klara älskar alla djur..


Jag ska jobba fredag och lördag natt denna helgen.

05 augusti 2009

Ida hemma igen

Ida har varit 5 dagar i Kvibille hos morfar och Bodil. Hon har fiskat och sett båtar och haft skattjakt ännu en gång så har hon haft det hur mysigt som helst. TACK. Titta gärna in på Bodils blogg så får ni se fina kort. Igår när jag körde ner för att hämta Ida så tog jag vägen om Ullared för att köpa regn kläder till Klara hon är ju lite kort så det blev ett i storleken 74/80.

När jag sedan var på väg igen i bilen så ringde min mobil. Jag hade glömt min handväska i kundvagnen. Tänk vad skönt att det finns ärliga människor. I väskan fanns hela plånboken och våran kamera.. Tänka om det hade varit borta. Huuuaaaa.

Pappa Daniel är som sagt pappaledig nu så vi grejar och fixar lite. Idag blir det IKEA en runda och sedan ska vi npg ha Anders och Katarina på grillkväll. Just nu leker Ida och Jonna så jag kan blogga lite. På måndag får vi äntligen internet ska bli så skönt.

Ha en en bra dag. Det ska vi det är ju äntligen soligt igen.

02 augusti 2009

Igår kväll var vi på konsert U2 men Anders och Katarina. Jättebra var det. Innan så gick vi på Joe Farellis och åt en stor pizza. Det var väldigt mycket folk på stan. Klara har sovit hos mormor och Ida är på semester i Kvibille där hon har det hur bra som helst igår fiskade hon idag blir det skattjakt har jag hört. Kolla gärna in på Bodils blogg så får ni se. Ikväl ska jag gå och jobba det ska bli roligt.

Annars så har vi fixat med hemmet en del det senaste, putsat fönster, grävt en kompost, klippt gräs. Det är väldigt mysigt at tha ett hus men det finns att göra som sagt.

Nu är Daniel pappaledig i tre veckor så det är skönt. Han ska skola in tjejerna på förskolan m.m.

Ha det så bra.