30 april 2010

Valborgsmässoafton

<
Efter mycket god sömn så hämtade jag tjejerna på dagis som haft det toppen som vanligt.
När Daniel kom hem så tog vi en promenad över bräckan med Nettan och Måns som sedan följe med oss in på mat, gott grillat blev det. Nu sover de små och vi med snart. Här kommer härlliga Valborgs promenad bilder. Blir ett par då det blev så många mysiga och fina kort..





a href="https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjF6xL-eYbMlcDwh2K-yYrZSy0BRbL0ldhT8tUroZhi47QH-wViP3cuVD0Aij88LCiqPe9RYbVTF1JVvrKZ7V2og3BpvALwSYeEJ4dLYUPpil6tMO87HI36PhyxAvWmRtj0oU_SsSp0uJyr/s1600/024.JPG">


29 april 2010


Denna fina bukett fick jag av Daniel i måndags på våran Bröllopsdag. Idag när jag vaknade hade den slått ut så här fint. Älskar snitt blommor.
Idag blir det utvecklingsamtal på dagis och sedan jobb igen..

Vi har även bytt rum med Ida nu vi stormtrivs i vårat mysiga lilla rum. Men nu är det bråttom med Idas rum måsta ta tag i detta. Det är bara så tungt att börja med spackel och slipning.

27 april 2010

Vi är lediga idag så nu åker vi till Göteborg och går på Universeum där vi ska träffa Jenny, Adam och Hugo ska bli så mysigt kort ska vi ta massor så ni får se sedan.

Ha en bra dag alla..


Vi har haft en super dag många glada skratt och tjejerna har utforskat och grejat. I regnskogen så träffade vi apor som hoppade omkring och det var riktigt varmt där inne men mysigt.
Dom somnade som små stockar när vi satte oss i bilen..








25 april 2010

Jag har haft en sovar dag idag men det har inte Daniel. När jag vaknade så var dom och lämnade Ida på Alices kalas så jag tog mig lite frukost och sedan blev det sängen igen.
När jag vaknade för att gå upp var dom hemma igen från kalaset. Dom hade Joel och Adam med sig hem så det blev lek en stund till. När dom sedan åkte hem blev det ute lek resten av dagen. Ja jag siter här nu klockan är över sju och Ida och Daniel är fortfarande ute.. Klara sov lite sent idag så hon vill inte sova..


Fika med Måns e alltid mysigt..


Nu sover de båda små.. jag ska snart gå till jobbet igen.. Imorgon firar vi 2-årig bröllopsdag.

24 april 2010

Ida på cykeltur





Ida cyklar som bara den, det svåraste är starta och stanna tycker hon.. Men kul är det iallafall tycker hon..

Jag vill åka hem till någon..

Ikväll när Daniel skulle natta Ida så pratade Ida en hel del först sa hon jag vill åka hem till någon imorgon som börjar på T.. Daniel tänkte kom inte på någon då ändrade sig Ida till jag vill åka hem till någon som börjar på L. Då sa Daniel vem katten då?? Då säger Ida det e ju Fionas grabb...Mycket riktigt Lasse börjar ju på L.

Som nya

Hörde av Bodil att man kunde högtryckstvätta teak möbler så dom blev fina igen. Berättade detta för Daniel som var mycket skeptisk men idag fick han beviset dom blev super fina.. Efter av spolning så slipade vi lite och sedan olja..
Lite gråa

23 april 2010

Tidigare idag..

Efter lunch idag så var vi och lekte i Frillesås med våra goda vänner Anna, Tobias och deras barn Julia och Elsa. Vi hade en super mysig eftermiddag men lite blåsigt ute jag undrar så vart är värmen??



AW på Fjärås Blåklintsväg

Som små barnsföräldrar och nattjobbare är det lite svårt att komma iväg på after work.. Så för ett tag sedan bestämde vi att Linda och Daniel skulle komma hit med Alice på lite AW. Dom kom efter jobbet så klart, då åkte jag och fixade mat.. Vi hade beställt pizza 5 st rättare sagt, från fem olika ställen..Lite roligare så. Men gud vad hungrig jag var att gå in till alla dessa ställen och sedan ha dem i bilen..Väl hemma igen så åt vi gott och drack gott och samtidigt kunde barnen leka inte dumt alls.
Dessutom blev kvällen inte så sen, har ju ändå umgåtts många timmar och vi kommer inte vara helt slut imorgon när de små vaknar 06...

En hellyckad kväll ett tips till alla små barnsföräldrar..

22 april 2010

Ida cyklar utan stödhjul

Idag har hon gjort det cyklat sina första meter utan stödhjul det gick så bra.... Nu blir det till att öva öva varje dag.. Hon är duktig den lilla tösen.. Svårt bara att ta kort får bli när Daniel är hemma.... Stolt är jag iallafall.



21 april 2010

Nöjd och glad

Jag har handlat till mig själv... Min gamla plånbok rev jag mig på små små vass piggar finns det på den. Gick nästan alltid runt med rivsår på händerna.. Men idag skulle jag handla till mig själv jag visste vad jag ville ha och i en affär som heter Enhörningen fann jag den
..

Och det e ju kalt ute i vår, jag hittade en så fin sjal också som matchade min jacka perfekt.. Jag är så glad. Tack så mycket Bodil.

Sjukhusdag

Vilken dag vi hade igår resan till Lund gav och riktigt bra besked läs Bodils blogg så får ni se..

Vi hade en riktigt trevlig dag. Väl tillbaka i Kvibille tittade jag på lekstugan vi ska hämta där den e fin. Men står lite lurigt till så det blir lite mecka att få den till bilen men allt går.

Efter god middag så körde jag hem, farfar passade flickorna medans Danilel och Johan var borta i skogen och fixade med veden.
När jag kom hem och tittade på Klaras finger som hon klämde i torsdag inte fint så fick vi åka iväg till vårdcentralen så doktorn fick trycka ut varet. Hon tyckte nog det var skönt för hon sa inget..Idag ser det bättre ut.

20 april 2010

Ida var så duktig på simskolan igår igen.. Men det kommer nog bli bra om två veckor när hon får börja i kursen som är mer anpassad för henne då ska vi simma på torsdagar istället.
När barnet somnat igår fick vi för oss att elda upp allt ris som ligger på gräsmatten det ska ju börja regna i dagarna så det är skönt att få gjort det.. jag jav upp tidigare än Daniel och då gick jag in 23:00..

Nu lämna barnen på dagis sedan åker jag till Kvibille och vidare till Lunds sjukhus med Bodil..

18 april 2010

Min lilla mysiga Ida

Mamma jag älskar Hugo sa Ida igår. Jag har inte träffat han på länge sa hon. Senare såg jag i hennes dockskåp att hon hade med Hugo i sin lek. Tycket det var så sött.

Vilken mysig tjejkväll vi hade igår vi åt gott och alla barnen lekte. När barnen somnat så väntade jag och Monica inte länge heller innan vi gick och la oss. Innan Monica, Emilia och Sandra åkte hem iförmiddags var vi borta på lekplatsen och lekte. Man kan ju säga att det har blåst mycket i helgen..



Daniel kom hem rätt tidigt så då bestämmde vi oss för att gå ut och fixa med den vildvuxtga häcken vi fick på köptet när vi flyttade hit. Det blev så fint men gud vad grenar/kvistar vi har på gräsmattan nu. Vi har fixat en tunna vi ska elda i.

Klara har hjälpt oss ute hela dagen, men ida hade turen att hennes
kompis/grannflickan Sofia var här och lekte när dom skulle iväg och göra ärenden så åkte Ida med dom och sedan lekte dom inne hos Sofia hela eftermiddagen.

17 april 2010

Bilen gick igenom besiktningen så skönt.

Daniel åkte iväg på sin årliga herrklubb imorse kl 7 var dom här och hämtade honom. Platsen är alltid hemlig han packde oömakläder och badkläder men inga fin kläder så vi får väl höra senare vart dom är.

Själv har jag just lagt kött i marinad som vi några av fruarna ska samlas här i eftermiddag för grill och mys. 3 mammor och 6 barn kan ju bli livat men roligt.

Sofi och barnen kommer strax hit vi ska leka och ta de stora till dansen efter lunch. En händelse rik dag men det gillar vi. Klara fick antibiotika mot svinkopporna igår hon gillar det inte men vi behöver bara ta det en gång om dagen..


16 april 2010

Oj har haft mycket att göra på jobbet och när jag varit vaken så har det varit mycket med Klara och vi har varit ute mycket också datorn hamnar inte på topp ett på våren så att säga. Men nu så. Fredagmorgon och vi är lediga. våran lilla koppa.


Klara är snuvig men annars så är febern borta och hon orkar lite mer igen. Men om ni mins i mars förra året så hade om svinkoppor på kinden och nu är dom tillbaka inte roligt vill jag lova så nu tvättar tvättar vi hennes lilla kind och smörjer.
Ida har haft toppen dagar på dagis hon tycker det e så skönt att slippa alla kläder..
Imorse åkte Daniel med Birgitta till hennes jobb, Daniel har en träff med en läkare som ska kolla han i halsen. Inte för att han e sjuk men han har ofta ont i halsen.
Vi ska ta bussen i till Kungsbacka där vi har en lunch date med farfar. Efter det ska vi besiktiga bilen och handla mat tills i helgen.

13 april 2010

Liten sjuk Klara och trött Ida

Ida efter vi lämnade Ida på dagis åktejag och Klara till Närakuten för att se om vi kunde få lite hjälp med hennes täthet i bröstet. Då klara inte velat inhalera i sin mask på ett tag. Väl där så visade jag läkaren masken och varpå Klara heltplötsligt vill använda masken och har så gjort hela dagen... Hon märker kanske skillnaden nu äntligen.
När vi kom hem igen så myste vi bara men efter både hon och jag sovit gott så gick vi ut i det fina vädret. Så varmt och skönt ute så lite sol kan ju inte skada.

Efter hämtningen av Ida så lekte vi ute ett tag tills Ida slog i rumpan rejält och ville gå in.





Väl inne så satt Ida upp och somnade inte lätt första dagen på dagis efter en vecka hemma.

Så otroligt trött man kan vara... Men jag fick väckt henne och middag och bad avklarades. Tror nog det kommer behövas badas en del nu när det är vår äntligen.

Efter söndagens städning i garaget så hittade vi babykorgen som Ida, Klara, Elsa och Hugo legat i. Vi tänkte en stund på vem skom skulle vilja ha den nu. Ett samtal til Anna och Isse och den var bokad för deras lilla nya som kommer i Maj. Så på Måndags morgonen åkte vi till Kållered trots Klaras feber. Det var ju underbart väder ute så lite friskluft kan ju bara göra gott..

Så fika och lek ute med Morgan och Anna var roligt. Sedan blev det tippen med det andra och slutligen hem igen. Där Klara somande som en stock och jag och Ida var ute och myste.


När mormor kom för att passa Klara så jag och Ida kunde åka på simskolan blev Ida glad äntligen frisk sa hon. Det var beviset tyckte hon att äntligen få åka iväg. När vi kom hem hade Daniel och Roland börjat ta ner björken den ger oss och alla grannar ofantligt måna frökapslar både inne och ute. Det är mycket jobb kvar men en bit på väg är vi allt.