31 maj 2010

Morsdag
Jag sov ju då bort den största delen av morsdag men när D och tjejerna kom hem från mormor där dom varit och ätit lunch så fick jag fina teckningar, blommor och en hängmatta som nu hänger mellan våra äppelträd. Tårta hade dom också med sig hem. ida trodde hon var pippi och åt med händerna..

30 maj 2010

Välkommen till världen
Här kommer kort på nytilskottet i släkten mitt lilla kusinbarn tjejernas syssling. Här är hon exakt 7 timmar gammal och jag fick gosa med henne nästan en hel timma igår innan jobbet hon är så fin och liten...

29 maj 2010

Centimetermaran 2010

Vi har ju haft annat för oss idag tjejerna har ju springet ett lopp i innerstaden idag till förmån för Drottning Silvias barnsjukhus. Så att barnen där kan ha roligt när dom är sjuka. Dom var så duktiga jag hade hand om Jonna, Ida och Julia dom sprang fort. Daniel var med Klara lite längre bak. Vid målgången kom Klara bort en stund men återfans hos någon som hon verkade känna. Daniel glömde fråga vem hon var så vi får väl se om vi får veta svaret någon dag. En hellyckad dag tyckte vi även om det var grymt mycket folkSpringkorten är lite suddiga för dom sprang rätt fort...

Storleken är

3380gr 50cm är den lilla flickan som föddes idag jag har just pratat med Anna och allt har gått super bra..

En liten flicka 13:31

Grattis Anna och Isse till den lilla flickan.. Längtar till jobbet...

12:18 vi är på förlossningen

kom det i ett sms från Isse nu kan det gå fort skrev han också.. Spännande..

28 maj 2010

Vissa dagar händer allt.

Igår när vi var lediga så började vi dagen med att åka in och klippa Idas hår hon gillar inte alls att kamma sig. Ska vara balsamspray m.m men håret blir så fett av det. Så hon har själv sagt att hon vill ha kort hår som pappa.. Men riktigt så kort blev det inte. Hon var så nöjd efteråt och den röda spray färgen var så klart bäst.När vi kom hem tog vi cyckel kärran bort till dagis där vi mötte mormor och gammelmormor det var drop in fika på dagis.
Vi fika gott och fick även köpa fika bröda att ta med hem så barnen fick lite pengar som dom kan göra saker för på dagis.Hem och äta middag innan jag och Ida åkte till Åby för simskolan. Ida är alltid super trött när vi åker till Åby så hon tar ofte en liten lur.. När vi kom hem lämnade jag bara av Ida och tog bilen in till KBA för fika med Jenny och Stina. Skönt att slippa nattning efter en aktiv dag.

26 maj 2010

Ida övar

Just innan nattning idag fick goa Ida lite ny energi... Kanske övar hon till nationaldagen eller för att bli storkusin eller den nya sysslingen...
Eller med tanke på skovalet så snälla snälla snälla..

Nu har jag jobbat två nätter har haft en del att göra det är bra då går nätterna fort.Har varit skölnt att söva när väddret inte varit det bästa.

Igår när jag hämtade Ida på dagis hade hon två olika stövlar på sig så jag frågade så klart var e dina stövlar vart på fröken sa Ida hon har just badat i vattenpölen där... Ida och Klara är båda galna i dessa pölar..

Nu e jag ledig till på lördagnatt vi har en del för oss dessa dagar av ledighet. Det mest spännande är nog centimetermaran i Kungsbacka innerstad på lördag. En springtävling för barn där startavgiften går till barncancerforskningen. Båda tjejerna ska vara med.

23 maj 2010

All läckt på plats

Imorse körde jag till Baldersväg kl 8 och lämnade tjejerna där för lek i två timmar så vi skulle hinna läckta klart taket.. Men kl 13 hämtade jag dem vi stressade inte men det sista pillet vid ränndalarna tar tid. Men nu äntligen är det klart så nu återstår lägga takpannor, måla och lite små pill. När vi kom hem tog D pause från taket och planterade morötter och rödbetor med tjejerna. Så roligt hoppas nu bara att det blir något..
Resten av dagen har vi varit ute och lekt inget bad idag för det har blåst en del.22 maj 2010

Pingstafton

När Bolla och Tobbe kom igår så hämtade vi pizza som dom åt när vi åkte.. Klara ville me oss men lite godis och hon var glad igen. Vi tog bilen in till storgatan och efter en mycket trevlig sparris kväll körde Håkan och Charlotte hem oss igen. Väl hemma fick vi höra att allt gått bra. Skönt det.

Idag så var det iväg på barnkalas för Ida som skulle till Hugo. Hon var s å glad. Medan hon var där gjorde jag div ärenden i hettan.. När vi kom hem var Martin och Göran här och satte hängrännor på altansidan fin fint.Ida och Klara har badat ute och lekt ute hela dagen. Så underbart själv har jag städat i trädgården.. Daniel har varit på taket..Grillat till middag och godis till efterrätt.

20 maj 2010

Simmande Ida

Idag var det simskole dax för Ida igen. D skulle på möte på dagis så mormor fick komma och passa Klara. Ida somnade som en stock i bilen till Åby värmen tar hårt på de små liven. Men väl framme så hopar hon i baddräkten och badmössan super fort..Så söt är hon Hoppas på att D kan följa med nästa gång så vi kan ta lite kort.

Hon är väldigt duktig i vattnet idag övade vi på att flyta på rygg och det funkade ok. Hon kan nu sitta på kanten och dyka i och simma under vattnet en bra bit det e rätt fräckt att se.
Nu blir det jobb i natt sedan e jag ledig i helgen. Imorgon kväll ska vi äta sparris. Daniels kusin Bolla ska passa tjejerna..

I väntas tider..

Nu har man mobilen med ialla lägen.. Anna och Isses lill* bebis kan ju komma när som helst nu det ska bli så spännande undra om jag kommer att jobba den natten om den nu kommer på natten??

Anders och Katarina har ju ett par dagar kvar men det e ju inte länge till den 7 juni heller och den lill* kan ju komma tidigare... Faster Karin det e grejer det...
Ska bli så mysigt och kul. Ida kom och sa att hon skulle ringa Anders och Katarina och det fick hon, hon slog alla siffror själv jag sa bara vilka hon e så duktig.

Jag har mina egna teorier om vilka dagar dessa bebisar kommer att födas men de behåller jag för mig själv..

19 maj 2010

Sparris med jobbet

Igår kväll åkte jag till Storgatan 1 för att äta Sparris med några på jobbet. Mycket gott och trevligt hade vi. Vi bestämmde att gå nästa år också så dom gillade det mycket.. Jag har ju turan att gå dit redan på fredag igen..
Nu har jag just målan vidskivor på taket och i garaget.. Nu blir det sängen för inatt blir det jobb igen.17 maj 2010

Ida var så duktig vid prick testet idag, björk var hon allergisk mot så skönt att det inte var några djur.

När vi kom hem från ÖF, lek på lekplatsen med kusinerna och div andra ärenden så kom vi hem och telefonen ringde, min chef ringde och bad mig jobba extra inatt.. Phu undra hur det ska gå med ingen vila ikroppen.

Och imorgon ska vi ju äta sparris på Storgatan 1 med jobbet också.. Ja ja chefen sa att jag kunde åka hem när det blev lugnt.Hmm blir det lugnt på mitt jobb???

Idag skulle pappa D ha vilodag från taket så han bestämde sig för ett bad...Hmmm det var visst två tjejer som ville bada med honom ingen vila här inte..
Jag och Klara somnade en stund ihop ikväll så lite vila blev det skönt..

idag ska vi ha en vanlig dag jag och tjejerna först ska vi till öppna förskolan. Men vid 11 tiden ska jag och Ida till barnmottagning för att göra ett pricktest och se om hon är allergisk mot något. Klara tänkte vi lämna med moster och kusinerna. Förhoppningsvis är vi tillbaka innan det stänger.
Eftemiddagen får vi se vad som händer.

Ha en bra dag alla.

16 maj 2010

Byggdag IIII

Idag kom Birgitta och Roland i ottan och började greja. Jag och Ida var inne och tog det lungt ett tag innan vi kom ut har ju ett hem och ta hand om också..

Men när vi väl kom ut så var Henkan här som Ida gillar skarp.. Dom lekte apa och han gjorde ett fint svärd till Ida. Sofia kom över och åt lunch hos oss. Efter korvarna till så åkte jag och Ida en sväng till tippen. Finns en hel del skräp här.

Linda och Patrik har också varit här hela dagen. Nu har vi tegel på hela ena sidan det är så fint.
När Klara kom hem blev det mycket kramar och pussar. Så mysigt så. Middagen blev mycket uppskattat som alla middagar tydligen den här helgen. Man blir hungrig av arbete och kyla.. Brrr


Byggdag III

Gårdagen gav oss en hel del regn men även lite solsken. Två skadade fingrar hade vi igår. Peter som skar sig på en kniv och Ulf som skar sig på lite kopparplåt. Så lite sårskador fick jag ta hand om igår. Nu är all ny papp på taket så det är skönt. Igår kom Ida hem från mormor som även idag hade med sig middag till oss en god kycklinggryta mycket gott det bästa är att det räcker till idag också. Ida fick åka skylift med farbror Pehr. Det gillade hon.


Nu idag så blir det mer jobb men inte sådan stress vi känt innan, Roland och Birgitta kom precis senare kommer Linda, Putt, och Henkan.
Det bästa med dagen kommer nog ändå vara när våran lilla Klara kommer hem..Ida längter efter lillasyster också.

15 maj 2010

Sovmorgon vad e det!!!

Vi ställde klockan på 05 för att hinna ta fram alla verktyg och maskiner innan de som skulle hjälpa oss kom. Tar ju minst en timma att få fram allt.. Först kom Kusin Roger och han snickare som bor i Gråbo som bara kunde stanna fram till 10. Ulf, Peter, Pehr och Isse kom sedan..
Jag fixade frukost och bakade en banankaka. Innan jag fick åka och handla färg, knivar, såg och preseningar.. Och hämtade upp Martin Aderby. Nu lagar jag lite rester till lunch och ser när regnet ÖSER ner!!!!!!!!!!!!!Killarna kommer in och byter jackor och skor emellanåt.. Men jag försöker hålla dem vid god vigör...

14 maj 2010


Ida innan hon åkte till mormor idag, hon gillar att spela Anna länkburkar..

Takbytardag II

Bilder i massor...


8 små fågelägg ligger nu mer i vår kompost så sorgligt.. Men vad skulle vi göra taket måste ju bytas..
Idag bakade jag en chokladkaffesockerkaka mycket god sa alla.
Till lunch blev det korv med bröd.. Och middag blev gulachsoppa som Iris hadda lagat till oss.
Nu är alla gammla takpannor nere från taket såå skönt. Imorgon blir mycket jobb men enligt yr.no kommer det ca 8-10 mm regn INTE ALLS BRA!!!!
Undrar om jag kommer sova länge imorgon när vi är barnfria... Eller om jag e så van vid att gå upp kl 06.