31 juli 2010

Lördag och dax för jobb

Jag har just sovit en stund, Daniel kommer hem efter att hä lämnat barnen i stugan.

Dom ska alla åka till Kvibille och äta middag idag, sedan ska Ida stanna där över natten medans Klara åker med till stugan igen. Lasse och Fiona kommer även dit så det blir nog en rolig kväll för barnen.

Daniel laddar just nu för en eftermiddag/kväll/natt med Ade på KBA kalaset. Jag själv ska jobba min första natt på 5 veckor.. Känns just nu sådär..

Vi har slått ihjäl 60 flugor idag lite jobbigt att bo nära en ladugård. Nästa år bllir det nät dörrar.

30 juli 2010

Jonna Elsa Annas dopdag.

Ikväll har jag varit hemma hos Jonna och tänt dopljuset och lämnat en liten present. Idag för 5 år sedan döptes den lilla Godingen. Fick inte med mig kameran men Sundinarna tog så jag ska få så ni får se.

Regn jag säger bara regn
Idag har regnet bara öst ner här i Fjärås. Så vi har lekt inne hela dagen. Byggt kojor, pysslat och jag har städat lite. Men tjejerna ville ju ut en sväng så alla kläderna på och ut och plaska en sväng..

Klara tyckte inget var roligt så hon sov innan lunch idag så då ville Ida sitta vid "köksön" och äta spännande och mysigt. Just nu sitter vi och väntar på pappa som ska trotsa vädret och cykla hem...

29 juli 2010

Det första Ida säger när hon vaknade idag var att hon ville till en lekplats och leka.. Så efter alla morgonbestyr så åkte vi in till KBA för att leka men vi kom inte mer än till Hanhals där vi mötte regnet..
Så det blev kungsmässan istället, där vi fick gjort ärenden som vi skulle efter ett tag kom Sofi och barnen därefter blev det allt annat en lungt. Men vi åt, de stora fick leka på leklandet, fick handlat lite på REA. Hela dagen blev också fyllt av telefon samtal då gammel åkt till sjukhuset med en bryten lårbenshals.

När vi åkte från Kungsmässan körde vi förbi några av Kungsbackas alla frisörer och hittade en som fick klippt båda tjejernas toppar. Så fint så..

Nu ikväll har jag och Ida varit på sjukhuset och hälsat på gammel lika pigg som vanligt. Ida och jag var även en sväng på mitt jobb och hälsade på. Förvarnade dem att gammel var på intågande..

28 juli 2010

Ida 4 års kontroll

Liten har blivit större

Längd: 105,5 cm (jag var endast 103,5 när jag var 5 år..)

Vikt: 18 kilo

Hörsel: UA

Syn: ska kollas om ett par veckor igen inte riktigt ok på vänster öga

Förståelse: UA

Motorik: UA

Besiktigen gick utmärks så att säga. Jag och Ida cyklade bort till BVC medans mormor passade Klara hemma.
Resten av dagen har det badats och badats först med kompisen Sofia sedan med Jonna och Elsa ända tills klockan 19...

27 juli 2010

Himmlen blååå

Denna text rad e såå söt när Klara sjunger.

Smithska udden

Stor kusin Klara hämtar Elsa som varit på rymmen..
Stor e hon väl kanske inte napp mitt på dagen...Väldigt trött Klara somnade i bilen..
Coola Ida på väg hem från stranden


Världens godaste kusiner.. Alla ler utan Klara hon måste vakta sina chips så inte Elsa tar alla..

Klara matar snällt sin lilla kusin..


Även idag åkte vi till stranden mitt emot Näset som heter Smithska udden. Men idag bytte vi badkompisar mot kusiner och faster Sofi. En toppen dag även om badteperaturen bara är 20 grader. Det bästa med den här stranden är att det är gräs att sitta på så vi slipper få sand i mat, nappar, dricka och rumpor...Detta går inte att få här i närheten.

26 juli 2010

En dag vid Näset

I morse när vi andra sov cyklade Daniel till jobbet, semestern var slut för denna gången men jag är föräldraledig denna veckan men börjar jobba på lördag. När vi vaknade så var himmlen full av moln men solen lyste fint. Så vi tog bilen och styrde mot Nästet där vi skulle träffade Erle/Ruiz familjen. Vi fick en kanon dag tillsammans med mycket bad, sol och lek.

Finaste sysslingarna Ida, Klara, Morgan och lilla Lovisa


Finaste Klara gräver

25 juli 2010

Linbanan är klar

I lördags åkte vi till stugan.
Från sommarstugan och 35 meter ut i skogen har Daniel och Pher gjort en linbana till alla tjejer. Det går lite lagom fort och alla älskar det. De små åker i knät på de stora. I går hade vi underbart väder.
På eftermiddagen gick vi alla ner för bad och annat kul vid sjön. 24 grader i sjön det var så skönt att bada

Kantarell resning med mormor/farmor

Vita sand

Kusin Jonna

Klara badar

Daniel var inte med till Åsa han var hemma och kapade ved..


Fredagens väder var ju inte strålande men ändå lite varmt så efter lunch åkte vi till Åsa och badade på Vita sand med Sofi och barnen. Klara vägrade bada men efter ett tag så ville hon och då var det nästan omöjligt att få upp henne.
När vi kom hem så åt vi middag med grannarna och efter det åkte jag och Nettan och plockade kantareller. Hittade så det räckte till var sin macka mer var det inte..

22 juli 2010

Lilla envisa KLARA...

Vid frukosten imorse så bad Klara om en macka. Efter ett bett skulle hon inte ha mer..(som vanligt) Jag och Ida åkte själva iväg till kusinerna medans hon sitter kvar. Ida lämnas hos Jonna och jag åker och handlar och tankar, ringer sedan hem och hör att Klara fortfarande inte ätit upp sin macka, men har dessvärre somnat vid matbordet..Klockan är nu lite över 11. Vi hade bestämt att hon skulle äta upp sin macka..

Så efter hon vaknat (fick givetvis sova i sin säng) så åker vi till kusinerna för lek och promenad till torget för glass.Mormor kom och hälsade på oss på lekplatsen

21 juli 2010

I poolen finns inga maneter

Väl hemma igen så blev det lek och en massa bad i poolen


Klara och Ida leker

Två goa kompisar badar klockan halv 9 på kvällen
Björkängs camping
I eftermiddags åkte vi till Tvååker och Björkängscamping och hälsade på Fam Ganemyr som var där och campade. Efter första badet och fikan så ville Ida i och bada igen efter en stund började hon skrika och sa att det brände och kliade på benen. Stackaren hade blirvit bränd av en manet.. Så det blev inte mer bad utan upp till husvagen och fika och smörja med salva. När regnet kom åkte vi hem igen. Ida vill aldrig mer bada i havet inte så kul..

Men vi har haft en mysig dag med Ganemyrs ändå..

20 juli 2010

Borås djurpark

Imorse packade vi in oss i bilen för en heldag i Borås. Först djurparken med farmor, farfar, Sofi, Jonna och Elsa. På eftermiddagen åkte vi till Christer och Ann-Sofie på middag.
Ida, Jonna och Klara rider på hästar..Lunch med medhavd matsäck mycket gott. Det blev lång lunch med lek, gräva och köra traktor härlig att inte har någon tid att passa.

18 juli 2010

MaskeradIdag har Ida varit på sin första maskerad. Hon ville vara fjäril så vi gjorde så gott vi kunde men det blev nog en tingeling prinsessa fjäril. Väl på maskeraden hade hon haft super kul och blivit sminkad. Jag hade en stund på kungsmässan ensam rätt skönt faktiskt.

Det bästa med detta kalaset var nog att det var kompisarna från hennes förra dagis som var där.