31 augusti 2010

Grattis gudmor/moster/svägerska Katarina


Idag fyller Katarina år sådana här dagar är det extra tråkigt att dom bor i Stockholm tänk när Hugo fyller år.....Ida och Klara har just ringt och sjungit sjön sång för henne innan dom gick och la sig, vi hör övat lite idag så dom inte skulle börja bråka om telefonen..
Ida sa efter samtalet tänk om Hugo hörde mig och tror jag kommer idag då blir han ledsen...

Linas matkasse

Denna vekan är det dax igen ska bli spännande förra omgången var vi super nöjda.. Denna veckan blir det lite kolja, lammfärsbiffar, fläskfilé, m.m Det e så roligt med lite nya maträtter..

Dagtid

Den blivande bruden i rosa..

Ett fint kort men vänta lite en kändis med på bilden...




Dagtids arbete är inget för mig just nu så är det och det känns skönt att veta.. Igår var jag på jobbet mellan 8 och 15:30. Utbildning i säkerhet och hot och våld. Hem och hämtade de små barnen. Laga middag och sedan fixa iordning mig.. Träffade maken i dörren och in till Göteborg på möhippa för en arbetskamrat. Farfar kom hit och passade barnen då Daniel och Martin skulle greja på taket.

Farfar leker...

29 augusti 2010

Skogspromenad











Efter frukost idag så gick vi ut i skogen Ida och Jonna var så duktiga och gick hela vägen nästan....Dom grejade och hittade på massa saker i skogen, Vi hade både solsken och regn på promenaden. Det bästa av allt vi hittade massor av skogen guld så roligt..700 gram rensade kantareller har jag här hemma. Sofi och Pehr har nästan lika mycket. Även fast inte dom var med på promenaden.....

Kräftskiva i stugan



Vi åt så många och goda kräftor dom tog inte ens slut. Vi år och åt men svärmor hade gjort en super god kantarell paj också så det fyllde ju också magen. Vi hade tur med vädret och satt ute det var underbart. Ida och Jonna åt pannkakor inga kräftor där inte..

Fågelsången


Klara och Elsa har varit på semester hos Fiona och Lasse på Fågelsången lördag till söndag. Klara ville inte följa med hem idag när vi skulle hämta henne. Men jag fick locka med att vi skulle till stugan då gick det lite bättre. Kusinerna hade haft det super. Tack så mycket för att vi fick komma..

26 augusti 2010

Play date

Klaras läkarbesök gick så här. Klara skrikarg hela läkarbesöket då hon ville att både ida och mormor skulle vara med... Men jag och doktorn fick pratat en del. men själva undersöknigen gick utmärkt mina barn älskar att leka doktor, så titta i örn, hals, lyssna går utmärkt.. Hostan blir märkbart bättre vid inhalation. Så vi fortsätter nästan som förut blev dommen..

Efter detta så hämtade vi Ida och åkte sedan till Sundins där kusinerna blev så glada att ses igen det vaar ett tag sedan..






4 tjejer som testar att gummi stövlarna funkar.. Att det kan vara så kul med vatten

25 augusti 2010

Namnsdagspresent


Gammel ville jag skulle köpa något till Idas namnsdag i september, idag när det var 10% på allt på HM så passade det ju bra att köpa Idas dansklänning som hon ska ha när dansen börjar igen i September.. Frågan e bara hur jag ska kunna hålla mig att lämna den innan dess.

Sova hos mormor



Ida och Klara sover hos mormor inatt då dagis har stängt imorgon. Två väldigt glada tjejer packade väskorna igår och skulle själva dra dom till mormor..
Hoppas på att jag kan sova lite imorgon förmiddag innan jag och Klara ska till barnmottagningen och träffa doktor Elsa för uppföljning av Klaras förkylnings Astma, samt titta på hennes prickar på axlarna..
Vi här hemma har det fint, nu efter mitt bloggande så blir det film mys efter en lugn middag.

23 augusti 2010

Nu e biljetterna bokade. Jag, Ida och Klara ska till stockholm i September. X2ooo ska ta oss dit. 3 timmar på tåget ska vi nog fixa får ta med pyssel och mutor..



Klara hade svårt att vakna idag på dagis så då blev det svårt att somna ikväll. Men får man vara uppe och se på bio i källaren så är man väldigt snäll...Inatt blir det jobb igen.

21 augusti 2010

Klara dag

Idag har vi haft en riktig Klara dag.. Bara gjort saker hon gillar.


Klara har varit och köpt sin egna godis påse riktigt duktig var hon tog bara ett par stycken och la i påsen. Trodde hon skulle vräka ner godisar men icke..

Gör plankan nästan rätt också precis som mamma gör.


Coolingen


Nu i eftermiddagen/kväll har vi varit hos Anna, Isse, Morgan och Lovisa. Klara och Morgan lekte super bra efter en stund. Klara ville inte gå hem..

Undra om Ida fångat någon fisk idag..




20 augusti 2010

Tillökning i släkten idag igen

Idag så föddes lille Edvin 14 dagar försent.. Mamma Kate har aldrig tidigare gått övertiden och ingen trodde väl hon skulle göra det nu när det var det 5 barnet som kom..Ella, Alice, Adam och Julian har idag blivit storasyskon igen..

Grattis Kate och Sebastian till lille killen.

Snurr

Idag ska vi åka till Kvibille där Ida ska stanna över helgen och vara med på fisketävlingen och släktmys med Bodils systrar med familjer. Idag när vi kommer ner så ska Ida och morfar hämta Bodil på sjukuset där hon varit över dagen. Dumma elaka cancern är tillbaka..





Ida och Klara säger smile på alla korten..Katarina har lärt dom..




Här har det snurrats hela morgonen.

18 augusti 2010

Då flyttar pappa...

Igår efter dagis körde vi Ida till mormor för att sova över. Dom hade haft super mysigt varit och handla på COOP, gjort fotbad m.m. Dom pratade en del om Hugo och då sa mormor du vill inte ha en lillebor då? Ida svarar nä det vill jag inte då flyttar pappa.. Dom hör bra dom där små.. Väldigt gulligt sagt.. och sant..


Mormor lämnade Ida på dagis imorse och då hade Klara sett mormor och ville visa mormor hela sin nya avdelning Humlan. Inatt blir det jobb sedan ska jag äntligen vara ledig lite längre igen ska bli så skönt..

16 augusti 2010

Ny vecka

Imorse var vi iväg på BVC för att kolla Idas syn igen. Som skönt var så var det ok nu.. Efter detta så blev det dagis för de små godingarna och jag gick hem och somnade väldigt skönt.
I eftermiddag ska vi få våran första leverans av Linas matkasse ska bli väldigt intressant att prova på.. Kul med lite nya maträtter och att få allt hemlevererat.

www.linasmatkasse.se


Min badtokiga tjejer



Kalaset för Simon i lördags var både gott och trevligt. Kusinerna lekte hela kvällen.

Ida hjälpte förstås till med tårtan det vill hon göra på alla kalas.



Tjejerna sitter stilla en liten stund

Vad ser Klara på? Jo Mamma Mia

Gott med mat..
Försök till familjekort.. mamma karin har jobbat för mycket=svart runt ögonen
faster Sofi var kort galen..