30 april 2009

Härliga soliga Valborg..

Vi är ute leker äter glass, leker, gosar och har det aldeles underbart. Klara somnar i vagnen hon tycker det är varmt. Kram på er i detta härliga väder.






29 april 2009

Så fint väder

så jag hinner inte blogga.. Och så har jag glömt kameran hemma varje dag denna veckan. Idag har vi varit på babysim jag och Klara sista gången var det hon var så duktig. Jag och Sofi går våran promenad varje dag vi är så duktiga och det är så underbart varmt nu också. Idag har jag tränat också.

Här i KBA har det byggts en ny lekplats också så den har vi varit på denna veckan. Ida cyklar och blir duktigare för var dag som går.

Klara har två tänder på G just nu så hon är väldigt gnällig. Men går det gör hon inte...

På Fredag ska vi på ko utsläpp på en Arla gård här i närheten hela familjen. Det ska bli mysigt och roligt.

Ska ta lite kort i morgon på mina prinsessor..

26 april 2009

Klaras dopdag och våran bröllopsdag.

Vi började dagen med en supermysig frukost med allt var det inne fattar inklusive en pratglad Ida..
Sedan tog vi bilen och körde ut till Vallda till Peter och Monica. Lek och hjälpa till med lite stenar stod på schemat. Vid ett tiden åkte vi och tittade på ett hus. Det var öppenvisning så det var helt otroligt mycket folk och tittade.. Så vi får ta och boka oss på en visnig i veckan också. Träffade en gammal kompis där Jenny Bengtsson för er som känner henne. En fin rund liten bebismage hade hon. Grattis!!

Grillat fick vi när vi kom till Vallda igen. Och lek lek hela dagen för Ida.



När vi kom hem sedan så blev det bröllopstårta som varti i frysen ett år. Mycket god.


Elsas dop

Igår var vi på kusin Elsas dop. En strålande dag för dop solen lyste och allt var toppen. Ida var så fin i sin nya sommarklänning.
Efter dopet var vi i försammlingshemmet Skansen och åt god smörgåstårta.


Elsa med föräldrar och sin gudmor Karin


Elsa med sina närmsata släktingar


Elsa med gudmor och Ida i sin klänning.

På kvällen skulle vi ha tagit hem mat från en restaurang och firat våran bröllopsdag men vi var för mätta och trötta för det.

Ida sover med hörselskydd då Klara ibland skriker när hon ska somna. Detta funkar super bra. Igår var en skrik dag då Klara var övertrött..

25 april 2009

Igår var vi ute hela dagen Ida cyklade ut redan kl 9. Vi cyklade och träffade kompisarna Hugo och han lillebor Emil. Sedan kom Theo och hans lillebror Max endast 20 dagar gammal.
Lunch åt vi ute på Storgatan med farfar och Sofi. Eftermiddagen blev lek med Jonna på leklandet på kungsmässan medans mammorna handlade. När Jonnas berättade att hon skulle leka med sin farmor och farfar som skulle komma på kvällen och Ida inte fick följa med hem blev Ida väldigt ledsen. Hon trodde ju att det var hennes farmor och farfar. Svårt att förklara det där med olika far och mor föräldrar. Så då kom Idas farmor och farfar och hämtade henne så hon fick vara med dem på kvällen. TACK


Ärtor blev det till fredgagsmys igår barnen älskar det

Frågade ida om hon ville ha popcorn men icke..

Klara älskar halsband just nu

23 april 2009

Det gick bra

Att jobba inatt det var riktigt roligt att komma dit och träffa de som var där. Det var en relativt lugn natt ändå. Jag var rätt trött men inte helt galet trött som jag kunde vara vissa nätter när jag jobbade när jag var gravid. Slutade vid 07 och körde hem till de små godingarna som satt och åt frukost när jag kom. Fixade lite med dem sedan gick jag och la mig. Mormor lämnade Ida på dagis och tog sedan upp Klara till sig så jag kunde sova i lugn och ro. När jag vaknade så åt jag lite sedan tog jag cyklen upp till Iris och hämtade Klara. Hämtade Ida efter mellanmålet på dagis idag.

Jonna kom förbi med farfar det tyckte Ida var kul.

22 april 2009

Ska och jobba

När vi nattat barnen och satt oss framför TV:n så ringde telefonen . Skyddat nummer vem kan det vara.. Jo det var mitt jobb. Kan du jobba inatt frågar dom min första tanke är ju nej det går ju inte jag har ju ingen som kan passa barnen.. Men jag kom på jag kan ju ringa mormor Iris och fråga om hon kan ha dem imorgon det är ju bara Klara efter det att hon lämnat Ida. Och det kunde hon så nu ska jag åka till jobbet känns väldigt konstigt kan jag lova. En hel natt ska jag vara vaken och det är tydligen mycket att göra.. Men det är ju lika bra det då hinner man inte tänka på att man är trött.
Ha en bra natt sov så gott.

Mycket på en onsdag

En kort promenad blev det idag då det kommer en lås kille hit och ska kolla på den nya dörren. Den krånglar lite. Och Sofi ska klippa sig och göra slingor så jag har lilla Elsa här. Klara sover så än så länge är det lungt. Efter lunch ska jag och Klara på babysim mysigt.

Stora tjejen som ska döpas på Lördag och har just nu öroninflammation..

Hej Farmor Lena som vi vet längtar efter mig...

19 april 2009

Härliga söndag..


Idag hade vi Oskar och hans mamma här på besök. Oskar ska sova över här när hans föräldrar gifter sig i Maj så vi hade lite söndags våfflor och lek här.


Sedan cyklade Ida och vi gick upp till Iris och Hans för att äta middag. Ida och Klara ville ju förstås bada.


Vatten är så mysigt.


När vi kom hem skulle ju Klara äta själv som vanligt.. Känns ju lite onödigt att hon just badat..

Klara går

Igår när jag var på bio så fick jag ett sms från Daniel. Det löd räknas det som att man går om man tar 21 steg? Tänkte han luras bara.. Men när jag kom hem så fick jag se denna film. Det är ju inte 21 steg på just denna men han blev lika överaskad som jag.. Och idag har hon också gått en del..


18 april 2009

Grill,cykel och kalas

Igår kväll var vi hemma hos familjen Sundin och grillade så mysigt. Glömde ta fram kameran med ett kort kommer då vi går hem och Ida åker på pappas cykel.

a href="https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhrOpY3OkxB2Dg42EqAfD0UiealZTQQsEU2G8ARVoSXIUZcfq-PHASdM0avs-bYldlpXfyGF1XOmqwqrYwXi5EX0Gx6ULkId4eCbqlX8qYDORKJvn9ak6pbUlbwbwEbIw4dlRdKdVC2nzY/s1600-h/090401+April-09+212.jpg">


Idag har vi varit ute på cykel tur hela familjen. Ida på sin nya cykel hon fick av oss igår. Vi kom fram till att det är på våren man ska cykla så hon fick sin födelsedagspresent av oss lite tidigt. Hon är så glad och så stolt över sin cykel.

Efter lunch var vi på 1 års kalas hos Klaras kompis Xander. Dom bor grannar med oss. han har en storasyster som är Idas kompis så det passar ju bra.




Nu ikväll så tar vi det lungt. Ikväll ska jag gå på bio med Theresa.

17 april 2009

Lisebergskaninen



Måste ju visa när Ida träffade lisebergskaninen i fredags.

16 april 2009

Ida gillar när det snurrar..

Jag har varit på jobbet..

Idag vid Lunch så pratade jag med min chef på jobbet. Vi diskuterade schema och sommaren när jag jag ska börja jobba m.m. Vi kom fram till att jag behövde komma in till jobbet för att lägga mitt schema IDAG.. Så jag packade in mig och Klara i bilen och körde mot Mölndal och IVA. Ringde mormor så hon kunde hämta Ida på dagis. Det känndes jätte konstigt att gå in på avd. Men alla blev glada av att se mig och jag dem. Alla tyckte att Klara var rolig och söt. Jag satte mig framför datorn och la mitt schema inte lätt att veta hur man vill jobba i Augusti och September men men det blev nog rätt bra. Nu ska det bytas och fixas med dom andra på natten så man får ihop det. Så vi får se hur det blir i slutändan...Dom frågande om jag kunde tänka mig att jobba lite extra i sommar och det tackade jag ja till.

Efter detta så blev det hem och fika med mormor och Ida. Middag och sedan gick vi och åt glass med farfar Roland på torget..

15 april 2009

Klara har fått dagis plats

Klara ska börja på dagis i Augusti. Fick ett brev idag samma dagis som Ida men vi vet inte om det blir samma avdelning. Känns lite konstigt, jag ska ju börja jobba...



Här sesr ni Klara som så fort hon får tillfälle klappar på lilla Elsa.

13 april 2009

Påsk mys i Bilder

Vi har haft en underbar påsk med fint väder god mat och trevligt sällskap..
Förutom att det blev en tur ner till Varbergs sjukhus med Klara på påskafton då hon hade svårt att andas och var tät i luftrören.. Så jag och Klara åkte dit och fick komma in med en gång då vi kom fram trots super lång kö då dom såg att Klara behövde hjälp. Hon fick andas in medicin 4 ggr och lite medicin via munnen fick hon också.. Så några timmar senare var hon pigg igen och vi kunde åkta tillbaka till påsk firandet i stugan. Vi har grillat,fångat grodor, lekt, varit på Fågelsången, haft påskäggs jakt, ätit äggtoddy, ätit mat och mer mat.
Bilderna får tala för sig själva. (klicka på dem så blir de stora)













På långfredagen var Ida bjuden på kalas hos dagis kompisen Maja. Vi var där och efter en stund gjorde denna kanin éntre.


Innan vi åkte till stugan han Klara med sin cyckel premiär. Hon tyckte det var mycket roligt.

08 april 2009

Världens sötaste påskkärring

Idag skulle dom fira påsken på Idas dagis... Så här kommer lite kort på hur hon såg ut när hon gick dit idag. När vi kom till dagis möttes vi av väldigt många söta påskkärringar.






Klara och jag ska fira hennes 14-månaders med att gå till simhallen hn börjar babysimskola idag. Det ska bli mysigt.

07 april 2009

Slottskogen

Igår åkte vi till slottskogen för att titta på djuren och leka på Plikat men djuren var fortfarande inne på vinter förvaring så det blev lekplatsen hela dagen. Vi hade fika med oss och vädret var härligt så det var en riktig toppen dag. Ida och Jonna lekte när vi komm hem också. Men Ida var inte ens färdig lekt efter det så när vi kommit hem så gick hon till sin kompis Cornelia som bor granne med oss. Så inatt sov hon som en liten stock.








05 april 2009

Söndags mys

Vi vaknade tidig tidag OCKSÅ.. Så väntan på att Anders och Ina (Katarina) skulle komma blev lång för Ida. Vi skulle ju gå till simhallen när dom kom. Men kl 11 var vi i vattnet Ida, Anders och jag. Glömde tyvärr kameran hemma... Efter detta så gick vi hem där gammelmormor, Daniel och Klara fixat lunch. Eftermiddagen var vi ute en liten stund det blåste väldigt kallt ute idag. Ida och jag körde sedan till flygplatsen för att lämna Anders och Ina. Först gick det bra för Ida att säga hej då men när hon väl försod att dom inte kom tillbaka blev hon väldigt ledsen. Tack för en super mysig dag... Vi saknar er redan..