30 juli 2008

Subarachnoidalblödning

Våran farfar/pappa/svärfar Roland har fått en blödning i hjärnan. Igår förmiddag när han satt på träningscyklen på gymmet så föll han ihop och ambulansen kom och hämtade honom. Åkte med ambulansen och Daniel till Varbergs sjukhus där dom röntgade huvudet och såg blödningen. Dit jag, Birgitta och flickorna mötte upp.


Då var det dax att åkta till specialisterna på Su/Shalgranska. Dit han kom till NIVA och fick opereras. Kl 01.30 ringde läkaren och sa att operationen var slut och allt gått bra. I morse åkte vi in för att hälsa på honom. En massa slangar har han och en turban på huvudet över op såret. Han är trött och har ont i huvuvdet men får smärtlindring hela tiden. Helst vill han åka hem men nu blir det ett tag på sjukhuset för honom. Vi som besöker honom får bara gå in två åt gången, och mellan 13-15 är det VILA inga besök alls.

Han är på det bästa stället man kan vara när det är som det är.

Vi tänker på våran Roland hela tiden och hoppas att allt kommer att bli super bra. Kram på dig världens bästa Roland.

Ida hämtades av morfar så hon skulle få ha det roligt och mysigt istället för en massa oroliga föräldrar. Så nu är hon i Kvibille på semester ett tag.

24 juli 2008

Liseberg.

Två förväntasfulla tjejer
Roland med alla sina små barnbarn

Flygplanen skulle tjejerna åka och det fick dom göra själva inga vuxna med här inte


Jonna va så duktig och tryckte på knapparna så dom kom uppåt Ida är överlycklig

Ser du mig mamma
Ida och farfar hälsar på Kaninerna

Ballonger fick dom också mycket poppis

Pariserhjulet åkte vi alla utom Roland han har tydligen höjdskräck

Roligt roligt

Farmor och Klara

Jag tycker mina fötter e roligast just nu.

Två mycket trötta tjejer på väg hem igen.


Denna roliga dag hade vi i tisdags med farmor och farfar. En heldag med allt roligt som Liseberg har att bjuda på. Fast till slut orkade inte Ida mer vid 16 tiden somnade hon sittandes i vagnen, sov i 45 minuter sedan va det full fart igen. Tur med vädret hade vi men lite för mycket folk långa köer.









20 juli 2008

Lite sommar bilder

Denna roliga vatten krokodil har Ida fått av morbror mycket rolig. Klara sitter själv nu för tiden

I fredags var vi på Esters och åt middag. Ida var med Anders och Katarina i Åsa hela kvällen så vi hade bara Klara med oss. har sitter hon med Pher och .....

Vi är och testar gungorna på Idas nya dagis.


Mycket rolig leksak eldriven motorcykel.

Neo fyller två år vi var på kalas med fiskdam.

Ida fiskar

Så här sitter Ida när hon inte tackar för maten. Men det verkar ha vänt nu. Nu säger hon tack innan maten är slut..

Vi övar och övar med ätandet med Klara går så där..


Vill ha tutte nu mamma.. Jag åt ju en halv tesked.. Snälla. När Ida va lika gamml åt hon riktig mat till lunch ingen tutte.

17 juli 2008

En liten brylling e född

i morse föddes David 3666 gr och 52 cm lång. Det är min syssling Martin och hans fru Caroline som fick sin andra son. Lucas e storebror. Känns som vi snart måste hälsa på alla nya kill bebisar i Stockholm. Kate och Sebastians lille Julian. Catharina och Johans lille Gabriel och nu denna lilla David. Snacka om släkting baby boom...

16 juli 2008

Syskonkärlek

Ida låg härom morgonen och visade bilder i en bok för sin lillasyster dom va så söta ihop. Klara är väldigt nöjd och glad så fort Ida är i närheten.

15 juli 2008

Vi har roligt med Herr och Fru Ödman

I söndags var jag och Ida och hämtade Anders och Katarina på flygplatsen, flygplanen var inte så intressanta det roligaste va att "trilla" med den nya kompisen Ida hittade där.


Ida väntar


Tjejerna "trillar"


Ida har en ny trots idé att inte tacka för maten när hon ätit ibland tar det 20 minuter igår tog det 2 timmar. Hon får sitta på sin matstol tills hon säger det. Inte så roligt men det måste göras...Kort har vi inte tagit på detta men det lär ju bli fler möjligheter. Detta har hänt en eller flera gånger per dag sedan i lördags...Är det någon som har tips på hur vi ska göra tas gärna tips emot.



Idag har vi varit på Borås djurpark. När vi kom dit va det 60 minuters kö för att komma in så vi åkte ner och fikade på stan för att vänta ut kön. När vi sedan väl kom in så va det mycket roligt och många djur att titta på.

Ida vill inte följa med..


12 juli 2008

Vi har träffat lite kompisar

Här sitter Ida med Helena och hennes son Melker jämngammal med Klara. Jag och Helena va sombos 2004 i Skärhamn. Vi träffades på Freeport i fredags

Vi gick hem därifrån och på vägen gick vi förbi Jonnas dagis just som hon slutade så vi lekte en stund på en lekplats jämte.


Triss i kusiner

Puss på ADA som Ida

Idag har vi varit i Älvsåker och hälsat på familjen Boberg-Stenfelth. Daniel har hjälpt till med elen i deras hus dom just köpt. Och Ida har lekt med Adam hela dagen.
Jag och Jenny har umgåts mycket trevligt.

Han är ju ändå nästan 2 månadet äldre...


Dom lekte fint hela dagen även detta va roligt tyckte Ida.


Båda två Älskar att vara ute.

10 juli 2008

I natt kom pojken Qvist.

Kl 01.28 kom Gabriel till världen. 3280 gr och 49 cm. Storkusinerna Ida och Klara är verkligen stora om man ser till födelsevikterna. Alla mår bra och de stolta föräldrana njuter av sin gosse som e lite luden. Grattis och välkommen till Världen Gabriel

09 juli 2008

Vi har varit på


Idag så åkte vi på en liten biltur. Först ner till stugan Daniel skulle förbereda lite el dragning i friggeboden. Daniel och Roland jobbade och jag och Birgitta tog med barnen på promenad till hästarna och matade dom med morot. Sedan bar det av mot..


Där vi fick god lunch sedan åkte vi till Skällinge sjön så att Ida skulle få bada men vädret va inte det roligaste så det blev mest plask i kanten. Vi såg blodiglar och blev väl inte mer badsugna av det.. Åkte upp till Fågelsången igen där vi fikade och Ida fick springa lite i vattenslangen. Väldigt kallt vatten men efter det så fick hon ett varmt bad med bubblor..Fiona myser..Fiona och Ida i sjönKlara testar hopptornetBLODIGELKlara med sin gudmorIda tycker det e väldigt roligt och inte alls kallt

Men ett varmt bad i badkaret är mysigast

Tack Fiona för en mysig eftermiddag.. Kram från oss