28 februari 2009

Mysfredag

Fredagskväll med räkor och lite filmtittade på projetorn. Eftersom vi inte har något vardagsrumsbord just nu så fick vi bära fram köksbordet.

Våran Klaras mage

Vi har ju haft lite problem med Klaras vikt och hennes blöjor e väl inte dom trevligaste att byta. Brukar oftast bli ett bad efter varje..

Igår när vi kom hem från Kvibille hade vi fått ett brev från en läkare vi träffade i december han undrade hur det var med Klaras vikt. Så jag ringde hans sköterska och berättade om vikten och hennes blöjor. Hon skulle prata med läkaren och återkomma till mig. Hon frågade om jag hade några önskemål om när vi kunde komma men jag sa nej men vecka 11 är vi i Idre. Tänkte det blir ju efter det vi går komma.

Hon ringde en stund senare och sa att på måndag kl 9:15 ska hon vara där för blodprov och samtal så något är det ju som inte är bra. Hon sa att fram tills måndag ska vi inte ge henne något med lactos i. Hon ska även testas för gluten men det ska men INTE utesluta ur kosten för då visar inte blodprovet om man är dålig.

Barnmottagningen i Kungsbacka är ett så otroligt bra ställe.


Hon som alltid är glad kan hon ha ont i magen?

Denna ursöta klänning fick Klara i julklapp av morbror A och moster K.

Igår förmiddag när jag och Klara skulle åka från Kvibille frågade jag Ida om jag och Klara inte skulle stanna också. Hon blev inte glad över frågan och sa NEJ Ida stanna själv. Klara ville sitta o morfars knä en stund Ida blev inte glad över det heller min morfar sa hon. Men en stund fick allt Klara sitta. Så Ida blev väl inte lednsen när vi åkte direkt men jag fick en puss...I går kväll skulle Ida och morfar äta korv utomhus mysigt.


Väldigt glad tjej som ska vara hos morfar och Bodil


Fina naglar som Bodil skulle hon ha..

Klaras nya bästisar

Ida har alltid gillat Pepsi och Vicki. Trodde väl inte att Klara skulle gilla dom men hon älskade dom hon skrattade och klappade dem. Dom är så otroligt snälla de där två hundarna..




26 februari 2009

Lill semester

Idag efter dagis så tar vi bilen jag och barnen, till Kvibille till morfar och Bodil. Ida ska stanna tills på måndag men jag och Klara sover över tills imorgon. Ida längtar jättemycket efter dom hon tycker det är så mysigt att vara där och slippa oss föräldrar och en jobbig lillasyster. Hon har packat böcker och kläder. Tandborsten var också viktig nu när vi börjat läsa om tandtrollen. Daniel ser fram emot en kväll med egentid kan jag tro. Man behöver det ibland.

24 februari 2009

Mamma Karin arg

Jag är just nu lite irriterad. Ringde kommunen och fråga om Klaras förskole plats. Det finns något som heter syskonförtur men det kan bli svårt för Klara att komma in på samma förskola som Ida ändå. Idas dagis är ett av de populäraste förskolan i innerstaden. Men jag vil ju att de ska gå på samma förskola.


Men jag är glad ändå


Söting

.

Dörren är på plats


Röd och väldigt ful


Inte speciellt fin


Ida gillar den nya dörren

Den är fin.


Man kan klicka på bilderna så blir de större..


Det tog hela dagen igår att byta dörren. Allt runt omkring den gammla dörren var förstört det hade ju regnat in m.m. Men nu är den på plats och den är så fin. Nu på morgonen kännde vi skillnad på golvet det var varmare, det har dragit väligt mycket längs golvet. I lilla hallen är det så ljust och fint. Våra grannar säger att det inte ser ut som en bunker nu utan en lgh. Tänk vad mycket en ny dörr kan göra.

23 februari 2009

Ny dörr

Våran fula hemska sönder rostade ytterdörr ska bytas idag 07:15 kom hantverkarna ska bli så spännande..Har tagit före kort tar efter kort sedan så ska ni få se.

22 februari 2009

DESSERT

Efter middagen och barnen somnat så var det dessert dax... Och det blev choklad fontän så otriligt gott. Vi doppade massor av olika frukter i denna choklad så underbart gott..MUMSIGT och det såg så mysigt ut också..





Stugan i helgen







Vi har varit i stugan ihelgen och hälsat på farmor och farfar. Peter och Monica var med oss med deras Sandra. Vi var nere vid sjön som det var is på och grillade pinnbröd och korv väldigt mysigt. Snön kom på lördagen men + grader idag gör att det töar bort idag igen så tråkigt. Men en snö gubbe fick vi gjort och lite pulka åkning blev det också.

20 februari 2009

Mat och sedan bio

Nu ska vi äta lite god mat innan vi åker in till Göteborg. Vi ska bara sitta i lugn och ro och äta utan att någon/något avbryter oss. Efter maten är slut ska vi sitta kvar en stund och bara njuta. Men vi älskar våra flickor oerhört mycket men detta är första kvällen/natten sedan Klara föddes som vi är själva..

Ha en fortsatt härlig kväll det ska vi..

Bara jag är hemma

Kom just hem från Fågelsången så heter det där Fiona och Lasse bor. Att lämna flickorna gick jättebra. Spelade hög vuxen musik i bilen hem.. Kom hem och kom fram till att jag kan ju gå och lägga mig och sova en stund nu.. Daniel ska klippa sig efter jobbet. Bion börjar 21:15 så det är nog bäst jag sover en stund så jag inte somnar på bion.

Nu ska jag verkligen njuta av att inte ha några barn hemma jag vet ju att dom är på ett super bra ställe.

Ha en FAB Fredag..

Nu snöar det här

hoppas så att det kan ligga en dag eller två.. Vi packar lite till idag och kollar när det snöar ute. Klara har ätit frukost idag så hon kan också åka till Fiona. Får se till att köra försiktigt idag till Skällinge när det nu snöar såpass mycket ute..Hoppas ví kan få ha snö ett par dagar nu.


Ida ville inte pussa mamma

Så här ser det utanför våran lgh.

Ida kollar in snön.

19 februari 2009

Lek eftermiddag

Idag efter dagis så var vi på lekplatsen och lekte med flickornas kusiner. Jonna och Ida lekte i den lilla snön vi har. Klara och Elsa sov i vagnarna. Sedan gick vi och fikade på café Karma med farfar/morfar. Elsa skulle ammas och de stora tjejerna ville leka en stund hemma hos oss.

Nu laddar vi för att Ida och Klara ska åka till Fiona och Lasse på fågelsången i morgon. Klara är lite förkyld och har ingen större aptit men vi får hoppas det går bra ändå. Väskan är packad och pulkan ska med.

Vi ska gå på bio Bergakungens VIP salong ska bli mysigt. På lördag morgon hoppas jag att vi får sova länge..




Se till att vakna med aptit i morgon din lilla höna..


Lilla Elsa på besök idag hos oss

18 februari 2009

Simhallen igår

Igår var vi i simhallan efter dagis jag och flickorna med hjälp av Theresa och hennes son William. Vi hade jätteroligt synd att jag inte får till med kameran så jag kan visa er Ida när hon är i vattnet hon älskar det. Hoppar från kanten, doppar huvudet, simmar med sina armpuffar hela tiden. Helt orädd är hon. Men så har vi ju badat med henne sedan hon var 6 veckor. Lite värre är det med Klara första gången hon var i simhallen igår hon ville vara nära nära hela tiden.
Båda barnen har sovit 19.30 non stopp till kl 06 inte ett enda ljud från deras rum. Det tar på krafterna att bada.
Ha en bra dag.

16 februari 2009

Bullbak med mormor

I eftermiddag har vi bakat goda bullar med mormor. Ida har hjälp till jätte mycket. Degat, kavlat, ströat, ja honhar gjort jättemycket.


















Lite lek mellan jäsningarna hans med.

Idas kompis Oskar fyller 3 år.

I lördags var vi på Oskars 3-års kalas. Vi fick goda hamburgare och sedan svamp Bob fyrkant tårta. Fiskedam med väldigt fina påsar med barnensnamn på.


Klara älskade torkad lök.. Konstig unge..





14 februari 2009

En söt liten film från Idag när vi var i Kungsbacka skogen och lekte på isen. En härlig kall dag i skogen och fikade plättar. Efter detta så åkte vi på 3-årskalas hos Idas kompis Oskar. Bloggar mer om detta imorgon för nu är jag trött för efter kalaset släppte Daniel av mig hos Elin där det var schlagerfest.

Härliga februari dagar


Klara med fina tänder


Våra godingar


Dom är för härliga våra barn

I går hade vi väldigt fint besök av kusin Anna och Morgan. Vi var hos mormor och åt semla. Efter det så gick vi till lekplatsen en stund. På kvällen när både Isse och Daniel slutat jobbet så hade vi tacos kväll och såg på Lets Dance.

13 februari 2009

Igår efter jag hämtat Ida på dagis kom Matilda hit med sina barn Cornelia snart 4 och Xander 10 månader. Flickorna lekte jätte bra hela eftermiddagen. De små roade också varandra. Vi lekte ända tills 19 sedan somnade flickorna mycket gott.


Xander och Klara


Vildingara i Klaras säng


Kompisar


Syskonkärlek

11 februari 2009

En födelsedag till är firad Daniels 34 års dag


Farfar med Ida och Klara

Kusin Jonna med sin blåa lilla näsa.

Klara och Elsa dessa två är det stor skillnad på nu men om 1½ år så kommer det knappt märkas

Små kusiner.
Idag har vi gjort en del saker.. Först gjorde vi frukost till pappa Daniel när han kom hem vid 8:45 tiden. Och Ida fick överlämnat sin present som hon valt till honom en tyg haj från IKEA. Grattis pappa Daniel.

Sedan gick vi och lämnade Ida på dagis. Jag och Klara gick sedan och köpte semlor och gick hem till familjen Sundin och fikade. Jag hade 3 flickor att passa medans Sofi tog blodtrycket hos distriktsköterskan det gick bra. Vi lekte på en lekplats så länge eller rättare sakt Jonna lekte de andra två sov.

När vi sedan hämtade Ida på dagis så följde vi med hem till Sundins igen där vi lekte ett tag. När vi sedan kom hem så var det mat som mormor kom med för vi skulle ju iväg på utvecklingsamtal på Idas dagis.

Efter det var det restaurang Esters som gällde. En jättemysig kväll har vi haft på tu man hand...

10 februari 2009

Det var allt skilland på våra barn...

Nu ska vi ju inte jämföra barn men...Vikten var 8730 det är som hon vägde när hon var 8 månader...Längden var 73 cm. Så nu ska vi göda upp den lilla fisen. Läkaren vill typ att vi ger henne mat var 3:e timma på dagen måste tänja ut magsäcken.. Om tre veckor ska vi dit igen då måste hon gått upp i vikt eller hon får absolut inte gått ner..Så fick hon en spruta i benet också det gillade hon inte.

Ikväll har jag varit och tränat det var skönt..

Till bvc på läkarbesök.

Idag kl 13 ska Klara göra sin 1 års besiktning. Ska bli kuligt att se hur stor hon är. Ida var 77 cm och vägde 11,3 kilo när hon var 1 år. Ida är på dagis idag för första gången på 1½ vecka hoppas hon har roligt, i morgon ska vi på utvecklingssamtal på dagis känns stort. Efter det så ska jag och Daniel ut och äta det är ju hans födelsedag i morgon. Mormor Iris ska passa barnen.
Nepp nu ska vi ut och gå jag och Klara så hon får sova en stund innan så hon ät trevlig mot läkaren.

08 februari 2009

1 års kalas

Nu är kalaset avklarat och det har varit en lyckad dag. 19 personer och två barn i våran lägenhet det gick jättebra. Klara har fått kläder, smycket och pengar på fondkontot. Vi firade Daniel som fyller år på onsdag han fick också bra saker. Bäst var nog ändå barnvaktspresenten vi ska vara barnfria 20-21 februari. TACK Fiona och Lasse.


Våran härliga lägenhet


Tårta efter maten är ett måste


Klaras första tårta


Ida gillar sin morfar