27 maj 2008

Idas första 400 meters lopp.

Idag så har Ida varit på utflykt med Dagis. Dom tog bussen in till Kungsbacka och gick till Tingbergsvallen där dom skulle springa 400 meter annordnat av gymnasielever. Jag skickade dit Iris så att Ida inte skulle se mig och bli ledsen. Först va det uppvärming Iris sa att Ida va riktigt duktig. Sedan va det startskott och alla småttingar sprang ett varv inne på plan. Först gick det fort men sedan blev det lite jobbigt tyckte hon nog men runt kom hon. Saft och äpple fick dom vid målgången.

Dom va 14 st barn som 4 fröknar hade hand om. När jag kom till dagis kl 14 hade dom inte kommit tillbaka ännu, först kl 14.30 kom dom. Alla fröknarna berömde alla barn att dom hade varit så otroligt duktiga hela dagen.

Och ikväll så har vi Roland, Daniel, Klara och jag varit och tittat på hus på Kaptensgatan. Iris passade Ida (hon e lite jobbigt att ha med på husvisning) dom åt glass och gick en runda på torget. Huset va mycket att göra med men det ligger väldigt fint och har goda möjligheter. Vi tänker på det och inväntar torsdagens visning på Tölövägen.


24 maj 2008

Hugo 2 år.


Puss på dig min goding Vill ha godis påse
Lek i härligt väder

Jessicas syster med Klara 15 veckor och Lucas 5 veckor +bebis i sin mage.

Ida och Theo

Hugos fina tårta

Jag och Klara

Hjälper "bara" till lite....I dag har hela familjen varit på 2 års kalas hos Hugo som fyllde i veckan. Det bjöds på spagetti och köttfärsås. Tårta och glass. Godispåse blev det också. Ida tycker om sin Hugo som ni ser. Dom har ju varit kompisar sedan jag och Jessica gick på gravidgympa ihop och nu går dom ju på samma dagis också. Men vecka 26 slutar dom i Onsala för att börja på olika dagis i Augusti. Roligt när hon väl kom på hur man skulle göra.

Ida badar med LallaDet har ju varit underbart väder de senaste dagarna så Ida vill ju bada hela tiden. Så i Torsdags tog vi ut baljan och fyllde upp den med vatten så Ida först kunde vattan blommorna och sedan bada. Grannen Lalla kom förbi och skojade med Ida och det va ju väldigt roligt.

Husvisningen vi var på i veckan va ett underbart hus inuti men utanför gick en stor väg och tågen känndes som dom for genom huset. När man va utomhus fick vi sluta prata när tågen kom för det väsnades något enormt. Så just nu badar Ida bättre så här. Vi ska titta på hus på torsdag igen.. HOPPAS HOPPAS det e våran tur snart att hitta något.

Besök av mina natt jobbarkompisar

Bodil leker

Moni och Magnus


I Onsdags hade vi besök av Moni, Bodil ,Stefan och Magnus från mitt jobb. Det e fyra mycket trevliga vänner från jobbet vi åt och såg på kort från bröllop och kort på Klara. Vi fick en underbar blombuket och en fin vas i Bröllops present. Flickorna fick leksaker. Bodil hade med sig sitt barnbarn så Ida hade en mycket rolig eftermiddag.

20 maj 2008

Rosor rosor rosor
Idag så kom det blommogram till herr och fru Norén. Det va släktingarna Simonsson, Lindström och Öréus som skickade denna underbara bukett. Vet inte hur många det är men 70 kanske. Dom e så vackra. Finns inte så mycket mer att skriva utan ni får njuta av bilderna och vi njuter av dem live och vi känner doften också.

19 maj 2008

Sparrisfestival

I helgen har Ida varit i Kvibille hon har haft det hur bra som helst. Titta gärna på Bodils blogg så ser ni ett par fina kort på henne. Vi har på våran Ida fria helg gjort blandade saker. I fredags åt vi gott och drack lite vin.

På lördagen vaknade vi vid 10 det var skönt det. (jag har inte sovit så länge på snart 2 år) När vi väl kommit upp så gick jag och Klara på 15 års kalas hos Theresa, hennes son fyllde moppe i veckan. God smörgåstårta bjöds det på. Men jag fick ju tänka mig för när jag åt för på kvällen var det ju dax för sprrisarna då kan man ju inte vara mätt. Daniel va hos Ulf och hjälpte till med det som behövdes göras innan deras bastu är klar.Sparrisarna avnjöt vi sedan på Storgatan 1. Vi hade lite förfest hos oss innan. Champangne blev det också då Lasse och Fiona firade 28 år som gifta.


Klara sitter nu i IKEA matstolen lite då och då hon verkar trivas med det. Ida e väl inte lika glad för att låna ut "sin" stol.


16 maj 2008

Då kom pappret med namnändringen idag.

Klicka på bilden för att göra den större.


Så som ni ser så heter jag nu Norén. Känns bra att heta som de andra i min familj även om jag just nu känner mig lite tom. Ödman e ju väldigt fint. Och jag har ju hetet det rätt så länge kan man ju säga. Så nu ska man väl ha nytt körkort, pass alla plastkort m.m.

Kram på er där ute

Ida är i Kvibille.I helgen ska vi till Storgatan 1 och äta färsk sparris det e väldigt gott. Vi går dit varje år och äter oss riktigt mätta. Så igår åkte vi till Kvibille för att lämna Ida, Birgitta följde med oss kul att slippa köra själv och ha någon som passar tjejerna där bak. När vi kom ner fick vi nybakt sockerkaka. Och till lunch blev det grillat hur mysigt som helst hadde vi det i solen. efter en stund hittade jag Bodil och Birgitta i växthuset smakandes på något starkt.
Igår hann vi med ett möte på gården med de nya ägarna vi ska börja sopsortera. Känns bra att göra något för miljön. Efter detta så åkte vi på husvsning i Allarängen. Ett mycket fint och mysigt hus. Men Tyvärr för litet för oss. Roland va med oss och som seda bjöd oss på mat på Esters. MYSIGT...
Så nu har vi bara lilla Klara här hemma mysigt att bara ge henne all min tid fast jag ger gärna lite åt min man också. Och jag vet ju att Ida har det hur bra som helt hos Morfar och Boboa som Ida säger.

12 maj 2008

Lillsemester till Brokind.

I helgen har vi varit i Brokind hos Moster I med familj. Daniels Kusiner Bolla och Sanna skulle konfimeras. Vi åkte upp på lördagen en resa som gick bra men det va allt lite varmt. När vi kom fram va det 25 grader ute. Brokind ligger vid Linköping.


Lördags kvällen firade vi Tore som fyllt 60 år. Moster I hade hyrt ett dagis så Ida och Jonna hade att göra kan man säga dom två och alla dessa leksaker. Pappa Daniel lekte också lite.Söndagen själva konfirmationsdagen va också väldigt varm. Kl 11 va vi i kyrkan och som vanligt tar det lite tid men allt gick bra inga barn som gallskrek. Lite rastlösa blev väl vi flesta tillslut. Konfirmations lunchen servarades på dagiset väldigt trevligt och gott.


Fin fint väder och mysiga dagar.


I onsdags åkte vi ut till Kusin Johans Torp och hälsade på igen dom odlar och fixar för full där nu. Johan va och jobbade på Ängsbacka men Susanne och Ljus va där. Ljus e en kille från Hawai som har bra tips och vet mycket om odling. Vi hade picknic med oss och Ida lekte av sig lite.


Ville bara visa våran Klara när hon sover gott.Mormor Iris har kommit hem från sin USA resa med mycket fina saker åt oss alla men roligast va att hon kom hem igen så vi kunde gunga och mysa i trådgården.