28 juni 2008

Vissa är i Kvibille andra är på festival..Pappa Daniel är i Dalarna på peace and love festival. Vi tjejer har varit i Kvibille sedan i onsdags på härlig semester. Lekt på buslandet och varit i Ullared. Badat och mycket annat roligt. Och fått mycket god mat. Mamma Karin har inte behövt laga något mat eller städat eller tvättat. Det e semester det.I morgon söndag kommer pappa hem, vi också men först ska vi till Fågelsången till Lasse och Fiona på kalas.

24 juni 2008

Våran orkidé


Har ju glömt att visa er våran Orkidé som vi fick av Anders och Katarina. Den vårdas ömt av mig vattnas var 10:e dag och då med 150 ml 25 gradit vatten och får aldrig direkt solljus på dig. har inte tappat en enda blomma utan bara blivet fler och fler. Titta och njut.


Ida hr ju sin docka Anna som hon gillar mycket just nu. Men igår fick hon sin riktigt stora "docka" i sin vagn en stund. Hon var super nöjd. Gick bra men nu vill hon ha Klara där mest hela tiden och det e ju inte en sådan bra idé måste ju passa dom hela tiden då.
Idag ska vi gå på Restauran Ester, Pehr fyller år idag 36 år gammal. Ida ska sova hos mormor för i morgon åker vi till Kvibille och kommer hem på Söndag.

21 juni 2008

Vi har firat midsommar hela veckan.


I veckan har det dansats och sjungits mycket. I tisdags var vi på Jonnas midsommarfirande på hennes dagis. När Jonna och hennes kamrater skulle sjunga ville ju förstås Ida vara med så hon fram där bland barnen och sjöng med dom. Jordgubbstårta och saft fick vi sedan.

I onsdags firade Ida midsommar på sin förskola med dans och sommar mat.
På eftermiddagen var vi hemma hos en kompis Erica och hennes barn Max två år i torsdags och Ben som föddes de 14/5. Ida och Klara kan ju vara nöjd om vi fortsätter leka många år framöver. Riktigt söta pojkar. Glömde tyvärr kameran hemma.

Torsdagen var ju Idas sista dag på förskolan Kaparen. Vi hade med oss glass till barnen och Jessica hade fixat Mary Kay handsett som present till fröknarna.
Midsommar afton tillbringade vi hemma hos Peter och Monica i Vallada. Sill med allt till och sedan jordgubbar med allt till sedan grillades det. Dansa kring stången är väldigt roligt tycker Ida små grodorna och prästen lilla kråka e bäst. Korten får tala för sig själva.18 juni 2008

Utmaning från den gravida systern.

Bloggare utmanar varandra då och då jag känner ju inte så många som bloggar eller som läser min blogg, tror jag. Har du som läser min blogg en blogg så lämna gärna en kommentar..Fast det får ni andra också gärna göra. Det är bara att skriva en kommentar och posta den anonymt det behövs inga lösen eller något... Vore så kul att se vilka som tittar på familjen Norén.Hur lång är du? 162 cm.

Vilken ögonfärg har du? Blåa.

Vilken hårfärg har du? Brunt med slingor.

Familj? Man och två små söta flickor.

Har du någon bil? V70 med en massa bilbarnstolar i.

Vem ringde dig senast? Jessica Hugos mamma, planerade vad vi ska ha med när de små slutar på dagiset i morgon.

Var tror du att du befinner dig om tio år? I en villa här i Kungsbacka hoppas jag.

Vilka städer har du bott i? Lindome, Kungsbacka, Kvibille, Trollhättan, Vinslöv, Mölndal, Skärhamn, Kungsbacka tror inte jag glömt något...

Hur många högskolepoäng i det gamla systemet har du? Vet inte, inga tror jag...

Vilket program läste du på gymnasiet? HK.

Vilken är din favoritglass? Lakrits puck.

Kan du några andra språk än svenska? Engelska och Idas språk.

Har du någonsin åkt ambulans? Tyvärr två gånger en gång med Ida och en med Klara.

Har du fått fortkörningsböter någon gång? Japp..

Favoritdrink? En från Esters som inte har något namn. Dom vet vilken jag ska ha när jag kommer..(fast det va ju ett tag sedan)

Hur gör du för att lufta din ilska? Ryter argt.

Vad är du rädd för? Att det ska hända min familj något.

Hur många år har du jobbat på ditt nuvarande jobb? 3 år.

Vilka mänskliga karaktärsdrag, kan du bara inte med? Självgoda människor.

Hur många tatueringar har du? Inga alls.

Vad ska du göra idag? Gå och lägga mig e ju inte så nöjd med förlusten...

17 juni 2008

Friggebodsbygge

I helgen har vi varit i stugan och börjat bygga friggeboden. Vi får inte plats inne i stugan nu och fler ska vi bli... Jonna ska bli storasyster i början av -09 .. Arbetet gick bra MEN knotten gjorde det jobbigt för Daniel, Joel och Birgitta. Mycket mygg/knottspray gick åt denna helg. Jag kunde inte ens vara ute med barnen. Så vi va inne och hade marktjänst. Men Ida ville ut så lite då och då blev det en stund ute för henne.

Farmor isolerar Joel och Daniel snickrar


Nu har Roland kommit hem från Danmark där han varit med jobbet. Lite fick han gjort innan det e dax för EM fotbollen.


Nu börjar huset få form. Men regnet va inte nådigt denna helgen heller, men knotten gillade inte regnet så det va fördelar med regn också tydligen.


Ida gungar en stund ute.

Här va det roligt att leka, lite trött på mamma i mellanåt.


Men vi hade mysigt inne också när vi bakade Idas första rulltårta.


Nu är nästan hela taket på.Ett kort på våra fina tjejer.. Ida börjar tycka det e riktigt roligt med Klara nu när Klara e lite mer vaken och skrattar och kan hålla i saker.

16 juni 2008

Nytt Kusinbarn inatt

Grattis Kate och Sebastian som fått sitt 4:e barn inatt en Pojke till syskonskaran. Ella, Alice och Adam har fått en lillebror. Namn och övriga upplysningar hoppas jag kommer under dagen. Hoppas ni får en bra dag. Jag och Ida ska gå till simhallen, mormor kommer och passar Klara.

11 juni 2008

Lite vad som hänt det senaste.

Klara och Daniel har varit i Benareby och häslast på Beata också. Dom va där när vi va på cirkus.
Ida fikar i Hanhals när vi träffade Pondus fruarna/barn i lördags.


Idag (tisdags) skulle Ida äta frukost ute. Blåsigt och kallt.


Klara provar hoppgungan först gången. Hon gillar den mycket. 4 månader gammal.

Igår fick vi besök av farmor och farfar när det va dax för EM fotboll. Vi åt kronärtskocka och drack champangne vi firade att farmor ska börja jobba igen. (fast vi har gillat att ha henne hemmma)

Ida och Klara har roligt ihop. Fast mest Ida tror vi.Bloggar ikväll. Skolavslutning på torget..

Utsikt från taket
Stortorget i KBA

Party!!


Idag slutade skolan för grundskolan, kommunen har ordnat fest på torget. Kl 16 idag började dom spela på torget. Framåt 19 tiden blev det mer och mer. Nu kl 21 så är det ett band som spelar känns som dom står i vardagsrummet och spelar. Det tog lång tid för Ida att komma till ro men tillslut somnade hon. Kl 22 börjar skumdiscot... Kl 01 är festen slut. Vi får väl se när vi kommer till ro här ikväll. Va uppe på taket tidigare ikväll och tog lite kort.

Ida och dockan Anna.

Ida har en ny liten docka som heter Anna man kan bada med den i vatten utan att den blir förstörd eller möglar. Ida satte sig häromdagen och "ammade" på gatan. Undra om hon tycker att jag ammar Klara överallt eller??

07 juni 2008

Varit på student i Malmö

Min yngsta kustin Gustav tog studenten i torsdags. Vi åkte dit jag, flickorna och Iris och Judit.
När vi kom till Malmö så åkte vi till hotellet och fixade iordning oss och gick i väg till skolan Mediaskolan skulle vi till. Det var väldigt mycket folk och mycket ljud men det gick bra åndå. Iris lärde Ida att säga Gustav Gustav och så hejade hon med händer och armar. Efter utsläppet så åkte vi hem till Hjärup där familjen bor. Där åt vi god mat och hade trevligt hela kvällen. Vid 21:30 tog vi påga tåget till Malmö igen med två trötta små tjejer, fast vi va nog också väldigt trötta.


VäntanVäntan


Gustav Gustav hejar Ida


Äntligen kom han

I limmo kom han hem


Ida leker med sina nya kompisar favoriten heter Nils och e 10 år

Tal till studenten
Nu ska vi åka hem
När vi kom hem åkte vi och badade det gillade Ida. Och på kvällen va vi på Cirkus med Adam och hans mamma Jenny. Cirkusen hetter Skratt och va bra men efter en timma orkade de två små inte sitta stilla mer. Vi gick och åt glass istället.