30 september 2008

Fint besök

Fin besök från Skärhamn har vi haft i helgen Anna-Maria min gammla granne med barn var hos oss i lördags. Här ser ni Alva och Viggo på promenad med Ida. Alfons mellansyskonet var kvar hemma.

Viggo och Ida
Senare på eftermiddagen åkte vi hem till Monica och Peter på en grillafton. Här ser ni tjejligan i fina kläder.
Pappa matar Klara på golvet ingen barnstol fanns
Ser jag rolig ut så här eller? Ida är hög på socker här bjöds på lördags godis i stora lass.
Vi har haft en riktigt mysig helg. Med underbart väder mer än vad man kan säga om vädret denna veckan fy vad tråkigt det är med regn.
Nu börjar jag tänka på kommande helg då vi ska på fest utan våra barn. Första gången vi ska ha barnvakt åt Klara... Lete nervöst..


25 september 2008

Nya sängen är hög

Så här ser det ut i sovrummet nu. Sängen är 80 cm över golvet..Ida och Klara får aldrig ligga i sängen om det inte är i mitten.. Mitt största projekt nu är att hitta nya sängbord och det måste jag hitta snart. Vi funderar på typ vägg fast modell vet inte vart jag ska hitta det.
Sov gott det ska jag göra.

I 229 dagar


Ammade jag min älskade lilla Klara men nu är det slut på det.. Igår morse kl 06:00 fick hon sin sista slurk.. Första gången inatt försökte Daniel med välling gick inte så hon fick skrika tills hon somnade om igen inte kul för mig och inte kul för mina tuttar som fick lite aj aj..Nästa gång hon vaknade försökte jag med välling igen gick inte. Så jag provade med vanligt vatten och oj oj vad hon drack. Slutsats ungen gillar inte välling. Så när hon vaknade i morse gick jag upp och gjorde gröt till henne hon åt med god aptit.


Vi har sopsortering här i vårat område Ida och pappa har just(igår eftermiddag) varit ute och sorterat hon tycker det är kul att gå till de olika kärlen. Vilket väder vi hade igår 19 grader på eftermiddagen...
Trollungarna gungar i det fina höstvädret..

23 september 2008

Ny säng

På torsdag kommer våran nya säng hem en 180 cm bred, ska bli så skönt. Med två små trollungar känns det som vi behöver ha en bredare säng. Fast dom e duktiga dom sover i sina egna sängar hela natten. Men ibland kommer Ida och det lär väl Klara också göra. På http://www.kungsangen.com/ kan du se den. Det är en Gustav III.


Lägger ut en före bild så kommer det en efter bild på Torsdag. Denna sängen är 45 cm hög allt som allt. Den nya sängens ben är 30 cm kommer ligga som en prinsessa.. Före bilden har jag inte ens städat lite...Bäddade inte ens sängen.. Kan ju inte bli annat en STOR skillnad..

Jag längtar..Ida i mina Hunter stövlar gulligt men hon tyckte det var svårt att gå..

Röjar dag i stugan

Efter Hoppis i lördags åkte vi ner till stugan. Denna helgen var det fixardag det har dom en på våren och en på hösten. Det klipps buskar, träd fälls, bryggor tas i och ur sjön. Till lunch serveras Birgittas mycket goda ärtsoppa.

En mysig eftermiddag blev det. På söndagen så åkte vi till Ullared en sväng hittade lite bra att ha saker.

19 september 2008

Fiona har varit här

Igår var Klaras gudmor Fiona här på besök. Vi fikade och gick på kungsmässan hela dagen jättemysigt hade vi det. Flickorna fick de här fina kläderna av Fiona.

Fem myror är fler än fyra elefanter dessa kläderna hittade vi på Lindex.

16 september 2008

Stockholms resan

Vi har ju varit i huvudstaden i helgen. Gjort väldigt många roliga saker. I lördags var vi ute hos Anders och Katarina på Halleberg där deras sommarstuga ligger. Vi tog båten dit jättemysigt.

Klara och morbrorHuset som är alldeles nytt
Utsikten från huset inte dumtIda ville bada men när kläderna kom av så kännde hon att det var för kallt.


Ida och morbror gungar
På väg hem igen missade färjan så det blev taxibåt, Racer båt. Tack Katarina och Anders för en mysig helg. Eller som Ida skulle säga Ina.. Hon är Idas stora favorit.
Ida i Karlsson på takets hus på Junibacken


Ida och Pippi fast hon träffade en riktig Pippi också


Sysslingar Hedda, Fanny, Ella ,Alice, Ida ,Adam, Judit, Klara, Julian. Vi var hemma hos mina kusin Kate med familj. Hon har 4 barn och hennes syster har 3 så det var många barn. Den älsta är Hedda som är 6 år och yngst är Julian 3 månader.

Klara och Judit

Hej då Stockholm. Tack momor för allt och för en roligt resa.

11 september 2008

Åker till stockholm

Idag 12.55 åker vi Ida, Klara, mormor och Karin till Stockholm. Ska till

Kate med familj, Catharina med familj, åka med Anders och Katarina till stugan. Junibacken ska vi besöka också. Våran fasta punkt blir hos faster Birga.
Ha en bra helg..
Grattis Catharina på födelsedagen

09 september 2008

Klara har fått en tand!!

Idag när vi var på Storgatan 1 och åt lunch med farfar så såg vi en lilten liten tand.. Bloggar mer om detta när jag fått bildbevis..

08 september 2008

Klipp, kalas och potta

Före och

efter Ida var hos frisören i lördags Lite svårt att se men frisören klippte en hel del på hennes spretiga hår..Ida har lördagsmys till bolipompa


I söndags var Ida hos Sandra på 3-årskalas. Sandra ser lite sur ut men hon är oftast en väldigt glad liten tjej. Jag och Klara hade en mysig dag hemma medans Daniel var med på kalas.
Ida vet inte riktigt hur man äter korv med bröd hon har aldrig gjort det förut.
Och här har ni dagens pajas.. Klara är lite hård i magen nu för tiden så när vi ser att det är dax så sätter vi henne i en mer naturlig ställning brukar funka fint..Tittut mamma..


Idag var Ida på 2-års koll på Bvc språkutveckling var det som stog högst på listan gick utmärkt. Och sedan var det bara att ställa de vanliga frågorna man har.. Och den obligatoriska

Vikten 14,9 och

längd 91 cm

och nu är inte nästa koll av Ida förräns 3-års dagen känns som hon blivit stor..


06 september 2008

Skärhamn och studio Ck

Mats och Klara
Igår var vi hemma hos Mats och Carina på middag. Klara var trött men ville inte sova konstigt men hon var på väg att bli förkyld så kroppen var väl lite jobbig mot henne. Ida lämnade vi hos Kusinen men fick hämta henne kl 20. Ville inte sova över. Hon har inte varit så mycket själv hemma hos dom. Vi tror att det va därför.
I torsdags så åkte jag och Klara ut till Skärhamn på Tjörn där jag bodde för ett par år sedan. Skulle hem till Anna-Maria på klädparty Me&I ett mycket mysigt klädmärke för för barn och lite till vuxna. Men vi han med att hälsa på lite annat folk också. Här ser ni Klara med Linneá. Mitt ex lillasyster. Vi var även på mitt gammla jobb. Ida hämtades av mormor på dagis och sedan sov hon över där.

Jag och Emelie va på en blåsig promenad.

Här ammas Klara maten går bättre och bättre så just nu ammas hon bara på kvällarna. Men fortfarande bara smak portion med gröt mer går inte..

Vi tog kort för ett par veckor sedan hos studio CK. Jag fuskade lite och tog kort på kort så ni kan få se, det finns 12 olika kort men är är ett litet urval. Orkade inte scanna..
Kompisar

Klara

Mina Burrberry Tjejer

01 september 2008

Ida hos mormor

När Ida sov över hos mormor i torsdgs så plockade dom äpplen och hade det mysigt. Mormor har väldigt mycket äpplen just nu då det finns äpplemos som gammelmormor har gjort man kan äta och göra paj.

Ida är stark och bär en tung korg

Igår var vi och lekte på en dagis lekplats är perfekt att göra det på helgerna och just detta dagiset håller på att få en ny lekplats så det är riktigt fin och många nya saker. Vi vär där med kusin Jonna och hennes pappa. Den gravida svägerskan va hemma och vilade.
Dom leker väldigt bra just nu med varandra Ida och Jonna.
Jonna leker hund

Kom på häromdagen vi har glömt att blogga om att Ida är blöjfri dagtid nu det är så skönt. Visst vi får påminna henne om att gå på toa men hon säger till mer och mer att hon behöver gå. Hon älskar att ha fina trosor på..
Klaras ätande går väl inte super ännu igår lät vi henne kladda med maten så att hon skulle få känna på det vi stoppar i henne, hon tyckte det va roligt men vi får väl se om det ger något resultat. Här har vi henne den roliga Ida som står och snorklar i duchen


Ida kom på häromdagen att man kan ju snorkla i duchen mycket kul.