26 februari 2008

RS ett stort mörkt hav

Saker går ju inte alltid åt det håll man vill.... så nu är Klara inlagd på Östra. Resan in till Östra var lika ångestfull som resorna dit brukar vara men väl där reagerade Klara positivt på behandlingen (adrenalin och syrgas) så då kunde man dra en lättnadens suck. Klara och Karin kommer att stanna kvar på Östra tills vidare så nu är det jag (pappa Daniel) som är huvud ansvarig i hemmet. Som vanligt när saker som dessa händer har vi en stabil uppbackning på hemmaplan, mormor-Iris mötte oss vid sjukhuset för att stötta och hjälpa till, och farmor-Birgitta stannade hemma med Ida och förgylde hennes dag!
Ett STORT tack till er båda!

Avslutningsvis vill jag bara säga till alla er som är oroliga för Klaras hälsa, RS må vara ett stort mörkt hav Men Klara sitter i den säkraste av båtar (Drottning Silvias barnsjukhus) och hon har intet att frukta!

25 februari 2008

Ida lagar mat med mormor


Idag så va mormor här och tog med Ida till affären sedan lagade dom biffar till oss. Ida äter inte så mycket nu för tiden men hjälpte till tyckte hon va riktigt roligt.

Inte så bra Klara har RS viruset..


Jag och Klara gick upp till barnmottagningen idag dom tog ett näsprov på henne och det visade RS virus. Om du inte vet vad det är är det bara att söka på google så finns det bra länkar att läsa där. Hon har fått inhalera 2 ggr idag med tre timmars mellanrum. Och fått lite astma medicin som vi ska ge henne i 14 dagar. Det e väl så att Ida har smittat henne men på Ida är det sig som en vanlig förkylning men Klara blir sämmre för hennes låga ålder. Så nu blir det inget dagis för Ida på en vecka så Klara inte blir smittad av något mer..
Har haft väldigt stor hjälp av farmor som tagit hand om Ida hela dagen. Dom lekte hemma på förmiddagen och när vi skulle till sjukhuset andra gången så va dom med oss och Ida röjde runt i lekrummet..

Nu ska Klara sitta och sova så andningen blir lättare och bättre för henne.. Så i present från Morfar och Bodil har Klara fått en babysitter som man kan ha i tre olika lägen. Väldigt fin och bra. Tack så mycket..

Bättringsvägen

Hej idag jobbar Daniel så han börjar bli bättre. Ida e frisk så det blir dagis för henne i morgon.. Skönt tycker nog hon varit lite tråkigt att vara sjuk. Hon kan nog hela Tjorven och skrållan utantill... Men hon har hittat på lite tokiga saker också.. Klara e forfarande slemmig så vi ska kolla upp det idag..


Ida serk på Tjornven.. om och om igen

Mamman med sina två sjuka pyren...


23 februari 2008

3 av oss e sjuka

Blir inte någon skrivet på ett par dagar Ida har varit sjuk sedan i tisdags feber och hosta.. Daniel har haft ont i halsen i många dagar i natt gick det över till bihålorna så i morse va vi alla hos Husläkarna. Ida har ont i ett öra men ingen iflammation, ingen fara med hostan. Daniel har bihåle inflammation. och början till halsfluss...Och lilla Klara e väldigt slemmig så i mellanåt spyr hon.. och doktorn tror att hon har lite av vad storasyster och pappa har. Men dom tog ett blodprov på henne för att se att det inte fans ngn infektion och det va ok. Så summan e den att det e jag som e frisk... Ägna oss en tanke och tro att vi går på bättringsvägen nu..

19 februari 2008

Pappa med sina flickor.

Klara är så söt så jag e tvungen att visa er..
Mina tre älsklingar.


Lekplatsen

Igår hade farmor Birgitta och hennes vännina Barbro filmkväll här hoss oss. Så vi tog barnen och gick till lekplatsen en stund. Så dom kunde se film en stund i lugn och ro.

På lekplatsen träffade vi momor Iris som kom med blöjor till Klara. Vi fikade och Ida åt sin kvällmat utomhus mysigt. Vi hade lagat fisk och potatis till henne som vi höll varmt i en blöja.





Idag har Ida haft lite feber så hon har inte varit på dagis idag. Vi har haft besök av Theresa, Robert och hennes barn Rasmus och William idag dom har tittat på Klara.

17 februari 2008

Mamma och Pappa får inga


Pussar längre av Ida hon ska bara pussa lillasyster hela tiden. Hon hjälper även till med att klappa Klara i rumpan när det behövs och slänga hennes blöjor. Vi har en väldigt stolt och duktig Ida.


Igår va vi på kalas i Skällinge där morbror Håkan fyllt år på alla hjärtans dag. Kusin Jessica myste mest med Klara av oss alla, Fiona blev en god tvåa.

Kusin Jonna (nästan 3 år) håller Klara


Idag så har jag och Ida varit ute och lekt själva på förmiddagen det va mysigt. Sedan blev det en tur med båda flickorna till kungsmässan för inköp av jordnötsolja till Klaras torra hud.




Ida har ju haft Hugo på besök också han e en go liten kille som e två månader äldre än henne. Dom går på samma dagis och träffades första gången när vi mammor va gravida ihop och tränade mammavatten gympa. Här sitter dom och myser ihop.

14 februari 2008

Första promenaden ute.

Fina rosor till mig från min älskling på Alla hjärtans dag.



Igår efter att Ida kommit hem från Dagis så tog vi en sväng i vagnen. Ida tyckte det va jätte roligt hon hade kollen på lillasyster hela promenaden. Den va inte någon lång promenad men mysigt. Den avslutatdes på Café Karma med fika Theresa och Ullis träffade vi där. Ja just det ja Klara vägde 4250 igår när BVC va här. Idag lossnade navelstumpen också blev så fint så.



Första badet hans också med igår. Ida blev riktigt besviken när hon upptäkte att baljan inte va avsedd för henne så hon fick bada efteråt. Klara gillade mycket att bada var väldigt nöjd hela badet.



13 februari 2008

Namn

Klara Nea Norén


Igår kväll kl 20.00 så bestämnde vi oss för vad hon ska heta känns jättebra. Hon e forfarande väldigt snäll. Hon vägde ju 4440 gr när hon föddes när vi åkte hem från BB hade hon gått ner lite till 4200. Idag kommer BVC hem och väger henne kl 15 ska bli roligt att se vad hon väger nu.
Jag e en pajas!!

Första gången Ida håller lillasyster

12 februari 2008

Hela familjen hemma.












Hej det va ett tag sedan. Igår kom vi hem jag och lillan. Daniel och Ida kom till BB vid 9 tiden och hämtade oss. Sedan va det ju lite turer innan vi blev utskrivna. Men vid 11 va vi hemma igen så skönt. På Daniels födelsedag och allt. Vi mös hela dagen men va ju tvungna att fixla lite skulle ju ha kalas kl 16. Men jag hade catering Iris gjorde pajer och sallad och Birgitta stod för tårtan. Och jag hade gjort mycket klart för gästerna att kl 19 e kalaset slut. Kl 19:44 sov Ida och jag och Daniel låg också i våra sängar.


Första natten hemma förlöt smärtfritt med lite ammning och gos. Ida kom in till oss kl 06 så det får vi ju vara nöjad med. Lillan e jätte snäll och underbar på alla vis.


Idag så är Ida på dagis så vi kan sova lite på dagen och lära känna lillan lite mer. Vi måste ju bestämma oss för ett namn också. Daniel kallar henne för Nea jag tänker mest på om jag tycker hon ska heta Klara.




Ha en underbar dag Kramar från den stoltaste 2 barns mamman.

09 februari 2008

Äntligen



Så var det klart, 080208 14.22 kom hon ut, vår så efterlängtade "lilla" Pricken! En redig Tös på 4440g

Förlossningen började ganska okej med förvärkar, promenader i korridorer, bad och prat om det som komma skulle. När smärtan blev för mycket flyttade vi in till en förlossningssal för att få tillgång till lustgasen. Smärtorna tilltog och ryggmärgsbedövningen lades men den förväntade efekten uteblev och läget började kännas hopplöst, men då kom HON,vår alldeles egna Florence Nightingale mer känd som Fiona. Fiona var med de 2 sista timmarna av förlossninge och hon var ett oerhört fint stöd för oss båda!

Fiona, you are the one who singelhandedly saved the day, thank you!

06 februari 2008

Ingen bebis..

Har just varit på Mödravården och kolla till bebisen. Allt står bra till. Min barnmorska ringde ner till Varberg och fick en tid för undersökning man kollar då fostervattenmängd och hur stor bebisen är och med den vetskapen så beslutar dom om bebisen ska ut då eller vänta ett par dagar till. Så på måndag kl 9:00 blir detta. På Daniels födelsedag. Men vi vill ju helst att det ska börja av sig självt så ikväll blir det att mysa till det lite.

Ha det så bra. Kram Karin den tjocka

04 februari 2008

Vem får rätt?

Pehr tror Tisdag
Bodil tror på Onsdag
Peter tror Onsdag
Fiona tror Onsdag kväll
Monica tror Torsdag
Catharina tror Torsdag eftermiddag
Jag tror Fredag
Iris tror Fredag 080208
Elin tror på Lördag vid 20 tiden.
Börje tror på Söndag.
Helena tror på Måndag

Hoppas på att det blir någon av oss så jag inte sitter här om en vecka och skriver...
Ha det bra..

Jo vet ni vem som hittade på rackartyg när jag skrev på bloggen i förmiddags? Jo Ida hon stog och diskade vid diskbänken när jag vände mig om när jag var klar med inlägget såg det ut så här.. Hon gjorde det tyst och fint för hon vet att hon inte får sitta där. Kan säga att blöjor suger upp en hel del.

Liten rapport om tillståndet...

Igår va vi hemma hos Peter, Monica, Emilia och Sandra. Vi fick god mat och Ida och Sandra lekte hela kvällen det e två tjejer som är lika vilda.. Jag gick i deras trappa upp och ner 10 ggr sammanlagt 140 trappsteg sedan va jag trött. Men inga teckan på att det skulle hjälpa förlossningen på traven.

Idag e Ida ledig från dagis så vi är hemma och myser lite. Kl 14 i eftermiddag ska jag gå och få fotmassage av Anna hon har lite punkter som man kan trycka på för att hjälpa till. Gick två gånger hos henne när Ida var försenad och två dagar senare kom Ida. Så vi får väl se. Om inte annat så e det ju skönt. Farmor kommer hit och har Ida så länge dom går nog ut och leker det e det bästa tycker ju ida. Och vem vet en god Semla efter det kanske.

Pehr tror att pricken kommer i morgon
Helena tror pricken kommer på måndag Daniels födelsedag Helena själv är beräknad tills den 15
När tror du?
Jag tror på fredag.
Lämna en kommentar eller skriv ett mail så ska jag lägga upp en lista och så får vi se vem som har rätt. Gärna innan 21 ikväll.

Kram på er från en längtansfull..

02 februari 2008

Ingen prick BF + 5


Idag så har Jag, Ida, Sofi och Jonna varit på Bibilioteket på Alfons Åberg utställning det va roligt. Sedan en promenad i blåsten och efter det så har tjejerna lekt i ett par timmar här hemma. Trodde faktiskt det skulle bli att föda barn i helgen men icke sa nicke. Haft en del sammandragningar idag men inte så onda. Nu har Ida badat och ska se på bollibompa.


Iris har varit här och hälpt mig städat och fixat lite nu på kvällen. Om ni undrar var pappan i familjen har tagit vägen så är han i stugan och hjälper till med att dra elen till den nya köket. Ska bli så roligt att få komma dit och se hur det har blivit där nere nu. Tack och hej för idag. Hoppas du får en mysig lördag.

Har tagit lite kort här hemma du kommer att få se: BB väskan, Lite gott jag fick av Daniel igår, prickens säng, prickens korg, skötbordet, Ida och Jonna som leker.


01 februari 2008

Inget nytt

Just nu känns det som att det inte blir någon bebis. Hade ont i ryggen hela dagen nästan igår men idag e det som bortblåst. Ida är på dagis så jag tänkte ta ett jätte röj och damsuga och moppagolvet. Man orkar inte mycket mer än så när man är så tung som jag. Får försöka att komma på datum eller dagar längre fram som jag vill nå för att tycka att detta e kul. I morgon blir det ju den 2/2 om den föds och Ida har ju 7/7 så det vore ju kul. Nepp nu ska jag fixa lite. Och på tal om deppigt vad e det för väder vi har i detta landet??

Ett gammaltkort men det är ett mysigt kort..