30 november 2008

Paket kalendern är klar


I morgon ska Ida få öppna sitt första paket i kalendern. Jag gjorde en smart grej, jag tyckte det var svårt att hitta på 24 olika saker så far och morföräldrar har fått köpa 7 paket var och vi tre så fick vi hop det så nu är det lite spännande för oss också.

Advets helg.

I fredags fick Ida favorit rätten till kvällsmat pannkakor och hon åt 6 stycken stora. Helt otroligt jag blir mätt på tre...Här är Ida på väg till träningen Hoppis och skuttisfriskis i lördags morse. För första gången hade vi fotograf med oss morbror Anders var med oss jätteroligt.Ida gör som fröken Petra.Ida blev så glad när hon fick rida på hästen idag när vi var på julmarknad här i Kungsbacka med mormor och Anders. Tomtehästen tyckte hon mycket om. Dans kring granen var roligt och tomten träffade vi också. Fiskedamm blev det också det gillar hon en Bamse väska blev fångsten.


Denna lilla tjejen är väldigt snorig just nu men hon är glad för det. Kan vara tänderna också. Här provar hon storasysters gamla jacka som Ida fick av Anders och Katarina när hon var liten den är så fin.

27 november 2008

Farfar Rolands födelsedag.

I söndags fyllde våran Roland 63 år. Vi bjöds på en underbart god gryta och tårta efteråt. Ida hjälpte farmor i köket med tårtan.







Och så måste jag ju visa några kort på våran goa Klara igen. Nu ställer hon sig mot allt och tycker det är kul att stå. Ida tycker det är spännande när Klara gör nya saker. Klara sover bättre på nätterna nu vaknar inte kl 04:45 som hon gjort tidigare. Så nu börjar min trötthet bli bättre. Just i skrivande stund har hon sovit i 12 timmar utan ett pip.


26 november 2008

Tylösands SPA

I söndags kom jag hem från en helt underbar SPA helg i Tylösand. Checkade in på fredag eftermiddag och gick nästan direkt på min första behandling som var ansiktet. Så skönt. Sedan blev det bad i olika pooler. Vi gick sedan upp på rummet och fixade iordning oss för kvällen som började med snaps provning. På Tylösand har dom olika tema helger denna var det snaps, inte min favorit men vi fick lära oss en del. Middagen avnjöts efter det och sedan kröp jag i sängen medans några gick och dansade.
Tack Jennie för denna helgen.
Jennie bjöd oss på denna SPA helg.
Jag och Jennie i utomhuspoolen

Snaps provning. Du vet väl att snaps ska serveras rumstepurerad??
Olika dessert viner.
Lördag:
BakisbrudarBadbrudar
Partybrudar
Nästa dag började med ont i huvudet för en del men jag åt frukost med god aptit sedan var det dax för min chillimassagen helt underbart. En god lunch fick vi sedan. Efter blev det bubbelpool, vila, utomhusbad igen, och ett litet vattengympa pass. Sedan blev det vila på rummet innan middagen. Men ikväll blev det dans för alla tjejer..


Och som en liten bonus fick vi se denna man ser ni vem det är?

19 november 2008

Dop och maskerad.

I lördags var vi med när Hugos lillebror Emil döptes. Jättemysigt att vara iväg alla nu när vi varit sjuka ett tag. Ett mycket trevligt dop med god smörgåstårta.

Ida äter korv med bröd. Klara smaskar på en gurka. Fiskadam för barnen stog på schemat. Ida blir så glad när det är godis i sikte.


Igår på dagis så skulle dom ha maskerad. Dom fick ha fiskedam med popcorn i påsarna, fröknarna spexade och alla fick stå på en liten scen och prata i en mic. (fick se kort när jag hämtade)
När vi skulle prova Idas maskerad dräkt häromdagen blev hon inte så nöjd, så hon gick dit i sin pippi klänning, tajts och olika strumpor. Då var hon nöjd.

Igår kväll var vi och tränade så farmor och farfar passade flickorna.
Fredag, lördag och söndag ska jag på Spa i Halmstad. Ida ska åka med ner till morfar och Bodil, Daniel ska ha Klara här hemma . Ska bli så skönt att äta, sova och umgås med kompisarna.

13 november 2008

Läget just nu..

Daniel är hemma och är sjuk, feber och ont i halsen. Ida är på dagis som vanlig men har lite hosta. Klara har hosta och snuva och är lite inte mycket grinig, och jag är mamma och känner mig lite dålig men får ta hand om allt ändå. En mamma kan nog inte vara sjuk..Men jag har tagit två kvällar för mig själv ändå. I tisdags kväll var jag och fikade med Theresa och igår var jag hemma hos Jenny på Mary Kay party mycket mysigt. Jag och ida var hemma hos gammelmormor igår efter dagis och tittade och fotade detta som hon haft på sitt fönster ett tag. I morse tog Daniel hand om Klara så jag fick sova vidare härligt, och dom hade roligt verkar det som..


Ha en bra dag Kram

11 november 2008

Vilka ska det bli











Klara säger

Mama mama och kryper åt mitt håll.. Gulligt!! Men får väl erkänna att hon sa papapap före...

09 november 2008

Farsdag i Kvibille

Idag har vi varit i Kvibille hos pappa och Bodil och ätit middag. Ida ville inte följa med hem, men hon ska ju dit om två veckor och sova över hela helgen. Morfar och Klara myser

Bodil med tjejerna. Klara gillade Bodils halsband väldigt mycket.. Gott att bita på. Vi letade väldigt mycket efter Klaras napp. Efter lång tid fann vi den innanför Bodils Klänning. Klara hade tappat den när hon var ute efter halsbandet.

Klara med sin nya docka som hon fått av gammel gammel faster Lilly (min farmors syster). En handgjort docka och helt underbart fin.
Ida hjälper Bodil göra efterrätt

Klara 9-månader

Tor knappt det våran lilla Klara blev 9-månader igår. Kan ju säga att dessa 9 gick fortare än de 9 hon låg i min mage..

Här sitter hon på Su Ellen caren som vi säger.. Ida tyckte hon skulle ha Ida strumpa på foten.


Gulliga dregglande unge. Hennes kläder blir inte så fina när jag glömmer haklappen..


Nya väggen som jag börjat sätta upp kort på blir nog bra när det är klart..

08 november 2008

Utmanad

Blev utmanad av Catharina för ett par dagar sedan här kommer svaren

Svara på alla frågor
Välj ut 4 personer som du vill ska svara och utmana dem i deras bloggar, be dem läsa din.
Låt personen som utmanade dig veta när du svarat på utmaningen!

Vilken mat äter du ofta?
Äter väldigt ofta Lax i ugnen lätt att bara slänga in lagar sig själv.

När du är på kalas, är du den person som sitter eller du hjälper till att duka av?

Olika faktiskt fast nu för tiden har jag alltid något barn att ta hand om istället.

Vart sitter du helst när du bloggar?

Alltid på samma ställe då jag inte har någon laptopp, vid skrivbordet alltså.

Köper du ofta Triss?
Nej men svärfar gör. Häromdagen skrapade jag 225 kr åt honom.

Vilket land eller stad har varit din bästa semester?

USA har jag varit många gånger den bästa gången var när jag och mamma var i Florida.

Vilken TV-kanal tittar du på mest?
3:an och 4.an

06 november 2008

Jordärtskocka soppa i kväll

Ikväll har vi haft besök av våran vän Susanne som lagat soppa till oss, hon lagade detta på Tove och Fredriks bröllop för nästan ett år sedan och vi tyckte det var så gott. Har pratat om att laga detta ihop ett tag och nu äntligen blev det av. Kort kommer en annan dag.

Recept på Susannes soppa:

4 port huvudrätt:
8 port förätt:

1 st purjolök
8 potatisar
6 hg Jordärtskockor. Är jobbiga att skala men det är värt det, super god soppa!
2½ msk Grönsaksfond
2½ dl Havregrädde eller vanlig grädde
En kniv sudd Salt
En kniv sudd vitpeppar
Vatten till lagom konstigstens

Skala och koka potatisen de sista 5 min lägg i den skivade purolöken.
Koka de borstade kockorna tills de blir mjuka, ta upp och dela dom på mitten och skala dem.
Lägg kockorna tillsammans med pot och purjo, (ha kvar kokvattnet) kör med stavmixern.
Häll på grädde, fond, salt, peppar, vatten och hetta upp soppan.

Vid servering strö tärnad kallrökt lax eller räkor på.


Denna soppa är väldigt god men man gör den sällan för att kockoran är tidsödande att skala och dyra i butik att köpa, men väldigt lätta att odla själv som Susanne gör. Lättare än potatis säger Susanne.

04 november 2008

Våran Ida e sjuk

Helgen i stugan var mycket trevlig och vi hade underbart väder men våran Ida blev sjuk med feber på fredag förmiddag och har inte blivit frisk ännu. Hon ligger på 39,5 (fast inatt hade hon 40) med febernedsättande får vi ner den till 37,8 sådär men så fort panodilen är ute ur kroppen går febern upp igen. Igår var vi hos doktorn med henne tog hals prov visade inget, sänkan var 62 så då beslöt doktor Ulf att hon få medicin i 10 dagar. Fy tusan vad svårt det är att få i henne igår kväll var första gången och jag ser inte fram i mot morgon dosen. Ida och Jonna som skulle leka i helgen.. Ida orkade inget..

Om hon bara ville äta lite glass.. Hon äter väldigt dåligt en gång om dagen får vi i henne något..
Jag är mest glad hela tiden och kryper så fort så mina föräldrar inte hinner med..
Skål på dig kusinen.
Inte ens att vara ute var roligt..
På kvällen med panodil i kroppen hade Ida och Jonna gymnastiska övningar..
Våran farfar blir piggare och piggare för varje dag.. Roligt tycker vi. Men en helg med en sjuk Ida i sommarstugan blir ju ingen piggare av.